A tanárok miért keresnek minden országban rosszul?
Utolsó előtti vagyok, ne mondd már, hogy mindenhol rosszul keresnek, éltem Svédországban, Olaszországban, így van egy kis tapasztalatom róla.
A 350 ezres nettó - koronában kb. 11000, az a fősuliról kijövő tanító kezdőfizetése, ennél többet keresnek a tanárok/több éve dolgozók. Mondtam, hogy anya háztartásbeli és így is jól élnek - persze 2 gyerek után jár juttatás is.
Rokonaim élnek Svédországban - én is most jöttem haza nyáron.
A 11,000 korona marha pocsék fizetés helyi viszonylatban, mivel már 2010-ben is 20,000 korona volt az átlagfizetés. A most kinn élő rokonom pl. 29,000 korona (bruttó) keres 28 évesen.
Rosszul? Hát baromi rossznak számít a 90 -100 ezre sfizetés napi 5-6-7 óráért .Nem tudom milyen fizetésre várnak ha feleannyitse dolgoznak egy évben mint mások.
Oké,nem a legjobb meló én nem is cisnálnám,minden tiszteletem azé aki tisztességesen csinálja,de azért nem kell túlzásokba esni,hogy kihajtják a belüket. Mások 8-10-12 órákat dolgoznak ezért a pénzért,és nincs nyári szünet ..
tanár 8 óráért kap nettó 100at, e mellé heti 5x 2 órát (heti 10 óra) korrepetál 5 diákot (fejenként 1000Ft) Szóval az havi +40e adómentesen! És láttam már olyan magántanárt aki 2500ft tól kezdte a korrepetálást. Az máris + 100e ft/hó neki, és akkor is csak 200 órát melózott.
Dolgoztam raktárban, és havi 230 órámra kaptam 160e nettót.
Alapkérdésre visszatérve (feltételezve, hogy a kérdező azt akarta kérdezni, hogy miért keresnek annyit, amennyi szerinte kevés - mert amúgy a sok/kevés nézőpont kérdése):
Azért keresnek annyit, mert a kereslet/kínálat ezt teszi lehetővé. Olyan munka, amit viszonylag sokan el tudnak végezni, ezért ennyire kell megfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!