Ha Europan belul lennek stewardess mennyi szabadnapom lenne ? Egyaltalan milyen munkarendben dolgoznak a stewardesnek altalaban? Haza tudnek jonni havonta?
Változó a munkarend, odaadják a beosztást, de még az is változhat, légitársaságtól is függ, mennyire jellemző, hogy ugráltatnak, hogyan tudnak tervezni, milyen az emberállomány, ált. annyi a szabadnapot, ahány szombat-vasárnap van az adott hónapban, de nem hétvégén adják ki, illetve egyet kötelezően igen. Van olyan is, hogy hajnalban jössz meg valahonnan, utána van két szabadnapot, az már szinte háromnak felel meg. Hol szeretnél repülni, melyik országban? Nekem annak idején az easyjetet javasolták, de nem mentem el. Nem akartam külföldre költözni, itthon meg ebben a szakmában szinte nincs is lehetőség.
2012. okt. 24. 16:16
2/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszodat.
A ryanairnel hirdetnek, en szlovakiabol vagyok de Pestre szeretnek menni meghallgatasra...legjobb az lenne ha Pest es valami kozott ingazhatnek, onna konnyebben haza is tudnek jutni..de persze tudom h nem ilyen egyszeru es barhova beoszthatnak...csak kivancsisagbol, mert mar olyat is olvastam h 12 nap szabad is lehet egy honapban ami nem tunt rossznak ...ugy lenne az idealis ha egszerre kellene ledolgozni valamit es aztan egyszerre kapnam meg a szabadnapokat.
2012. okt. 25. 10:24
3/6 anonim válasza:
Azért a sok szabadnaphoz az is hozzátartozik, hogy akkor abban a hónapban kevesebb órát is repülsz, vagyis kevesebb fizetést is kapsz. A Ryanair amúgy is elég lehúzós, vagyis eleve a tandíj árát is visszaveszik a fizetésedből, meg a fizetés se magas, és ha kevesebb órát is repülsz, akkor meg pláne kevesebb fizetést kapsz. Amit leírnak fizetésnek az magyar pénzre számolva lehet, hogy jónak tűnik, csak abból a pénzből külföldi városban kell megélni, ami általában drágább.
2012. okt. 27. 18:35
4/6 A kérdező kommentje:
Szállashoz es kajahoz nem jarulnak hozza penzzel?
2012. okt. 27. 22:07
5/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a Ryanair-nél nem. De van egy magyar légiutaskísérő fórum, ahol különböző külföldi cégeknél dolgozó, magyar légiutaskísérők osztják meg a tapasztalataikat, a kinti életüket, a felvételik menetét stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!