Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miben van különbség, hogy ha...

Miben van különbség, hogy ha valaki multinál, közepes méretű nagycégnél, állami szférában vagy kisvállalkozásnál ( 1-2-3 fős) alkalmazott?

Figyelt kérdés

Hol és miben "jobb"?

Hova menjek majd -ezen agyalok ( majd a gyes után)? Kinek mi a tapasztalata?

Eddig én azt tapasztaltam, hogy a jókapcsolatokon kívül semmi nem számít, kizárólag csak ez a döntő, hogy hogyan dolgozik az ember, az semmit nem jelent és hogy mennyire lehet rá számítani( pld túlóra).

2009. aug. 7. 12:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Én dolgoztam állami szférában és közepes cégnél is.

Az állami: biztos voltam benne, hogy fizetésnapon a számlán lesz a pénzem, az éves fizetésemelés, az év végi "pulykapénz" fix volt, biztos voltam benne, hogy annyival vagyok bejelentve, amennyit keresek. Tudtam, hogy kinek, mikor kell beszámolnom dolgokról. Mivel lényegében csak állami cégekkel dolgoztunk, így a túlóra is minimális volt (ezt persze nem fizették ki, de ennyi belefér, azt gondolom). Volt saját kajálda, ahol elérhető áron tudtunk enni.

Ezzel szemben a közepes cég (párszáz fős):

Amikor felvettek, akkor fixnek mondták a félévenkénti (június, december) egyhavi prémiumot. Amikor elmentem szülni, akkor örültünk, ha december 20.-án kaptunk egy (esetleg fél) havi prémiumot. A fizetésemelés pofára ment: ha kinyitottad a szádat, kaptál, ha nem, akkor nem, akár éveken keresztül is el lehetett lenni ugyanazzal a fizetéssel. Soha nem tudtam, hogy mikor megyek haza, természetesen a túlóra nem volt kifizetve. Volt olyan (nem egyszer), hogy nem időben kaptunk fizetést. Természetesen nem annyival voltunk bejelentve, amennyit kaptunk.

2009. aug. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!