Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állást váltók/váltottak:...

Állást váltók/váltottak: Mennyi idő alatt sikerült nektek és kb. hány darab pályázati anyagot küldtetek szét?

Figyelt kérdés

Június óta keresem, kb. 120 db önéletrajz, abból 4 db sikertelen interjú. Felsőfokú Szakképzéssel + banki papírral a kezembe Könyvelő vagyok, 28/F

Önéletrajzomat megmutattam szakértőnek, mindent rendben talált. Tudok társalgási B2 szinten agolul.

Fizetésem nettó 125eFt, hitelem van és lakásbérleti díjat fizetek. Általam elvárt nettó bér kb.160eFt-190eFt. A bérrel lenne a hiba?

2012. okt. 10. 12:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Közel 6 év szakmai tapasztalatom van. Lehet, már túlképzett és öreg vagyok a munkaerőpiacra.
2012. okt. 12. 09:11
 12/20 anonim ***** válasza:
Most sikerult nem reg elhelyezkednem a szakmamamon kivul...amugy masfel evig hitegetes keresgetes tobb mint 250 helyre jelentkezes tobb masodik koros allasinterju (nagy baromsag az egesz)...informatikus mernokkent...15 ev tapsztalattal...diohejban ennyit a magyarorszagi helyzetrol...bestsellert irhatnek, mert sok helyen a hatterbe is belattam...
2012. okt. 12. 10:57
 13/20 anonim ***** válasza:

200 helyre hogy tudtad elküldeni?

hol laksz, hogy ennyi végzettségedhez passzoló állást találsz?

mifelénk ha megnézem a közelben levő hirdetéseket olyan 2 hetente jelenik meg 3-4 új ami nem kamu

2012. okt. 12. 11:08
 14/20 anonim ***** válasza:
200 hely csakis Budapesten, itt is van egy csomó kamu....csak nem mindegyikről tudni, hogy az.
2012. okt. 12. 12:14
 15/20 anonim ***** válasza:

Kamu hirdetést mégis minek tesznek fel-közzé?

Engem egy biztosítós hívott fel, hogy beadtam... mondom az lehetetlen. Biztosítóhoz tuti nem. Aztán derengett, hogy ez is egy "irodai munka" volt amire elküldtem. A fazon meg mintha valami zsírosbödön mellől hívott volna, olyan unalmas, ráérős hangja volt.

2012. okt. 12. 12:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Már annyiszor leírtuk itt: Kamu: 1. már rég el van döntve, h kit vesznek fel a pozicióra (igazgató unokahúgát), de törvény vagy céges policy miatt meg kell hirdetni, hogy lám lám mi milyen törvényesek vagyunk. Ilyenkor meghirdetik, falból behívnak 3 embert interjúra, ledokumentálják és felveszik az unokahugit.

2. Csak adatbázisba keresnek embereket (hogy ha majd valaha lesz üresedés, addigra leygen kik közül választani, meg a dolgozókat is lehet ezzel fenyíteni, h nézd meg, van a helyedre 110 jobb pályázó is!

3. Törvénytelen adatgyűjtés folyik (eladja a személyi adataidat marketing és egyéb célra)

2012. okt. 12. 13:19
 17/20 anonim ***** válasza:
ugy 250, hogy masfel eve probalgatok vagy 8-10 allaskeresos portalon es azon kivul ismerettseg utjan is szamtalan szertekuldott oneletrajz, rafkozas esatobbi... tobb fajta oneletrajztechnika...beleertve pl. a mostanaban kurzuskent elsajatithato sok helyen megtalalhato Gerilla-t is...es igen BP alatt lakom, de megceloztam mar Szekesfehervart Dunaujvarost es Kecskemetet is...Kecskemet es Dunaujvaros kozeleb van pl. mint BP, de sokan jarnak inenn a fovarosba dolgozni...sok helyen a bejarast maceraltak...mikor elozo munkahelyen is sajat autoval informatikuskent naprakesz voltam minden nap...es ugy jartam az ugyfeleket...tehat ezert irtam azt hogy jo esetben kegyesen erdemes hazudni, ha az a donto ok amiben hazudni kell akkor erdemes...ertem ez alatt pl. hogy ha kerdeses a bejaras akkor egyszeruen "ott laksz-ot" kell mondani/irni...en legalabb is ezt fogom tenni ezutan...nem kell szuletesi ido lakhely meg ilyesmi az oneletrajzba...felesleges...stb stb stb
2012. okt. 13. 01:02
 18/20 anonim ***** válasza:

Viszont megvalami...en sokszor nagyon padlot fogtam es varnom kellett par napot mire ujbol ravitt a lelek, hogy probalkozzak a keresesessel...tehat nagyon-nagyon keves volt ebbol az 200 akarhany jelentkezesbol es azon belul ahova szemelyesen eljutottam az, hogy a szakmaisagom vagy szoba kerult volna, vagy ha szoba kerult akkor esetlegesen megmutathassam, hogy mit tudok...

Szoval nagyon csekely volt ezek szama... nehany helyen volt 1-2 teszt, de aztan a vegen nem is a teszt/tudas/szakmaisag alapjan vettek fel (nem engem) azt a valakit akit felvettek. Hozzateszem, nem is a globalis (mindenben O a nyero) osszhang miatt. tehat szeretnek vegre eljutni valahova ahol uthetnek egy enter-t megmutathatnam, hogy hoppa en igy dolgozom, kepes vagyok erre meg arra...es tanulekony vagyok es mindent megteszek stb... nem pedig: "Kedves Istvan, hogyan folytatna azt a mondatot, hogy...az eletben attol felek a legjobban hogy..." nahh bazzzz az ilyenektol es tarsaiktol hanyat vagom magam...mikor (es ezzel senkit sem akarok bantani) diplomaskent jelentkezem valahova angol nyelv tarsalgasi szintjevel es nem mellet veregetve, de 15 ev szakmai hatterrel akkor nehogy mar ez legyen a szint... nem komossiozos robotnak megyek egy raktarba 12 orazni. Megintcsak hozzateszem nem lebecsuelsbol irtam ezt, csak peldanak...raadasul csinaltam ilyesmit is es hasonlo 12 orazos dolgot...mert a muszaj nagy ur...raadasul nem rettenek meg semmitol. Telepitettem en mar disznotelepen a tragya mellett es kandisznok tarsasagaban lezer nyomtatot :) brutalis ami itt van...csak ezt tudom mondani...brutalis...es a sok hozzaszolas nyugtat meg olyan ertelemben, hogy azt hittem csak en vagyok ilyen szerencsetlen... nagyon sajnalom azokat akik hasonlo cipoben jarnak mint en... es hogy fent is ilyen 70 es 90 ezrekrol beszeltetek...mikor "emberek" szamoljuk mar ossze hogy mibol is elunk...es ki, hogy el? Nagyon szomoru elkeserito ami van :(

2012. okt. 13. 01:12
 19/20 anonim ***** válasza:
Az ember senkit sem érdekel. Állásbörzén voltam, rosszul lettem attól amit ott éreztem. Próbáltam jó pofát vágni, de ennek nem sok értelme van. Rendesen nem lehet leülni, beszélni és a vége az, hogy adjak be önéletrajzot, vagy jelentkezzek be személyesen. Állásbörzére szinte csak robotokat keresnek, készárut.
2012. okt. 13. 10:04
 20/20 A kérdező kommentje:

Állásbőrzékre nem járok, mert szerintem nem ott dől el, hogy Gipsz Jakabot vagy esetlek Szesz Eleket veszem fel könyvelőnek.

Több ismerősöm mondta, hogy mindig odajutott el, hogy kérték, hogy a cég honlapján jelentkezzenek. Gondolom, tudjátok a folytatást.

Benne vagyok a melókeresésbe ezerrel, szeretnék jobban élni a későbbiekben, a munkahelyemből ELEGEM van, ami olyan hely, hogy 100m2 belül még nem látattok ennyi rafinált, gátlástalan és rosszindulatú embert.

Kezdjük ott, hogy a vezetésünk nem fogja fel, hogy 60-70eFt-ból kell több kollegának is megélni. Aztmondják, hogy meglehet. Mondják ők, több száz ezer forintos fizettség, és félévenkénti több millió forint prémium mellett.

2012. nov. 8. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!