Tájfényképész, mennyit keres? Hogy lehet elhelyezkedni ebben a szakmában?
Figyelt kérdés
Érdekelne a tájfényképészet,csak a neten nem találok semmit róla. Pl. ha más országokba utazik fényképezni ki fizeti ki azt?#fényképész #tájfényképész
2012. okt. 8. 11:31
1/6 anonim válasza:
Először is kell egy végzettség - ezt általában elvárják, vagy nagyon nagy tapasztalatot.
Nem csak "lődözni" kell tudni, hanem ez egy komoly szakma.
Ha ez megvan, akkor külföldön szerintem viszonylag jól el lehet fotósként helyezkedni, és jól is szoktak keresni. - Ismerősökből kiindulva. Viszont a ranglétrát végig kell járni.
2/6 A kérdező kommentje:
Először is köszi a választ,hát én is ugy gondoltam hogy egy 2 éves OKJ-s képzés után,csak nem tudom hogy utána hogy megy ez,vmilyen cégtől kapsz megbiztatásokat,vagy, "csak" képeket csinálsz és megpróbálod eladni. Hogyan? Kb. Semmit se tudok róla hogy hogy megy ez.
2012. okt. 8. 12:10
3/6 anonim válasza:
Nem a papír a fontos hanem a kapcsolatok, hogy munkát kapj. Ezek általában alkalmi megbizások.
4/6 anonim válasza:
Időnként kaphatsz megbízásokat,pl magazinoktól,nagyobb internetes portáloktól,vagy utazási irodáktól,de Magyarországon nem alkalmaznak ilyen fotósokat,max megveszik a fotóidat,ha azok jók.Külföldön biztos el is lehet vele helyezkedni,ha elég jó vagy.
5/6 anonim válasza:
Általában alkalmi megbízások, vagy pályázatok... Fix. állások mondjuk laborokban vannak, de azokból már a digitális korszakban sajnos egyre kevesebb van.
6/6 anonim válasza:
Olyan állás hogy "tájfényképész" nem létezik. Önálló vállalkozási formában csinálod, de itthon ebből megélni nem lehet. Ahhoz hogy ilyen NGC vagy Discovery szóba álljon veled alapvetően nagyon nagy tudás és profizmus kell. Aztán persze az sem árt ha sokat publikálsz fotókat, beszámolókat, blogokat... Az említett két cég legközelebb Londonban létezik, ott döntenek róla hogy mikor milyen fotót szednek be és jelentetnek meg. Én inkább az amatőr részét ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!