Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen főnökkel?

Figyelt kérdés
Párom 9 hónapja dolgozik egy cégnél,nem irok konkrétat,ami használt dolgok értékesítésével foglalkozik. Főnöke állandóan azt mondogatja,hogy kirugja.Párom olyan tipus hogy nem huzza fel magát a beszólásokon,amit nap mint nap kap,és ez bosszantja a főnököt.Multkor egy apró feladat késése miatt egyszerűen nem fizette ki a fizetés kb 20%át.amit pár nappal később vettünk észre a bankszámlán.Most akarunk szólni érte,de félünk,hogy kirugja páromat.A dolgát egyébként kb 200% osan végzi bent,még olyat is ami nem a munkaköréhez tartozik.(ennél a cégnél végzek énis adatrögzítői munkát páromon keresztül).Holnap készülne szólni a pénz miatt.Lehetséges,hogy valamivel kirugja a főnök?Nagyon rossz lenne,ha mindketten elvesztenénk a munkát(én nem kaphatok állást különböző okok miatt).
2009. aug. 4. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:
66%

Talán ez a főnök pont azért él vissza a hatalmával, mert tudja, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagytok...

A fizetéscsökkentést meg kell(ene) indokolnia, ilyen nincs, hogy minden előzetes figyelmeztetés nélkül kevesebb bért ad! (Csakhogy sajnos Mo-on a munkáltatók azt csinálnak, amit akarnak, nincs hova menni panaszra.)

Én a helyetekben elkezdenék más munkahelyet keresni, mert itt tisztán látszik, hogy a főnök egyre szemetebb lesz.

A többiekkel is ezt csinálja?...

A párodnak meg nem kellene olyat is megcsinálnia, ami nem tartozik a munkakörébe : ha ilyet kér a főnök, akkor OK, megcsinálja, de mennyi +pénzt kap érte?... Ha kap érte +pénzt, akkor elvégzi a +munkát is...

Tudod : "kis pénz, kis foci..." :]

2009. aug. 4. 23:31
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

van egy munkaszerződés és abban rögzítve vannak a megállapodó felek kötelezettségei. tehát nem adhat csak úgy kevesebb bért.

miért pánikol MO-n mindenki a munkáltatótól? azért, mert az nem tartja be a szabályokat, a megállapoást? nem hinném, hogy hiányozna a munkáltatónak egy munkaügyi per.

én megmondanám, hogy vmi félreértés történhetett, mert kevesebb pénz jött és legyen szíves felülvizsgálni.

2009. aug. 5. 03:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a munkaváltás elég nehézkes lesz...Én nem kaphatok munkát,mint már fennebb leírtam,bár párom már keresi is.neki egyébként elég jó végzettsége van,így könnyen talál jól fizető állást.Szeretne is már régen váltani,csak emiatt nem hagyta ott a melohelyet,tudja,hogy nekem nem lesz munkám akkor.(Egyébként a fönök nem tudja hogy konkrétan ki csinálja a melot,csak azt,hogy valaki,de egyébként nemis érdekli,csak kész legyen.)Ma beszél a főnökével ha mindenigaz,de én nagyon parázok.
2009. aug. 5. 09:36
 4/6 A kérdező kommentje:
ja és ez a 200% ugy működik,hogy van 10 perced megcsinálni az egy órás munkát,ha öt perc alatt kész vagy,késtél,fizetéslevonás.
2009. aug. 5. 09:40
 5/6 A kérdező kommentje:
ja és csak vele csinálja ezt,bár a többiek sem tartják a szivük csücskének.
2009. aug. 5. 09:52
 6/6 A kérdező kommentje:
na végre talán mindent leirokXD ugye a munkaszerződés végén ott áll hogy azt csinálsz amit a főnök mond.namármost lehet hogy ez pont indokot keres hogy elküldjön.egyébként a túlórákat fizetik neki,de ha odabenn kap munkakörén kívüli feladatot,azt nm,bár ez annyira nem gyakori.ha nem változik,egyértelmüen perre megyünk.de szerintem annyira nem örülne,ha ez az állás megint megürülne,mert menekülnek onnan az emberek,nemis csodálom mondjuk.
2009. aug. 5. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!