Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy fiatal párnak Budapesten...

Egy fiatal párnak Budapesten mennyi pénzből lehet európai módon kijönni egy hónapban?

Figyelt kérdés
Azt tapasztalom, hogy lakás fenntartás, kocsi fenntartás, bevásárlás, egyéb költségekre elmegy vagy havi 200 rugó. Nem tudok félrerakni. Ahhoz, hogy maradjon félretett pénz legalább 350-400 ezer kellene. Jól látom, hogy ennyi kell(ene)?

2012. szept. 29. 08:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Te tényleg ennyire buta vagy, hogy nem tudod, mi mennyibe kerül????
2012. szept. 29. 11:00
 12/20 anonim ***** válasza:
39%
de ember. más minimálból megél pesten. hogy van akkor ez? geyrészt ahol laktok az drága. sokkal olcsóbban is lehet pesten lakni csak nem éppen a legelitebb helyeken kell lakni. másrészt kajára nagyon sok az a 60 ezer. 5 ezerből tudok majdnem 1 hétre főzni ha megerőltetem magam. ti meg elszórtok 15 ezret kajára egy hét alatt...
2012. szept. 29. 11:01
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

# 10

Te rettentően el vagy tájolva, már meg ne haragudj... Héten utoljára mikor étteremben ettünk (5-en) akkor 27,000 volt a ceh.

Aki nem szemetet eszik annak úgy is elmegy 50K-60K kajára (2 főre) ha minden nap főz.

A kérdező viszont arra kíváncsi, hogy EURÓPAI (=tudod, nem a nyomorgó magyar...) életszínvonalon éléshez mennyi pénz kell. Amikor nem hivatom vissza magam telefonnal, hogy spóroljak, amikor ne adj isten a héten egyszer étterembe vacsorázunk, illetve nem dobozba viszem ebédre a tegnapi rakott krumpli maradékát a melóba ebédelni, hanem a sarki kifőzdébe veszek egy friss menüt egy ezresért.

Itt erről van szó.

Kérdező:

Szerintem olyan 300-350e HUF a reális ehhez.

2012. szept. 29. 11:58
 14/20 anonim ***** válasza:
87%
Én nem fiatal pár vagyok, hanem egyedülálló nő és 120e megy el nekem havonta: rezsi,kaja, gyógyszer (ez utóbbi sajnos egy krónikus betegségem miatt húzós és életem végéig szednem kell), minimális tisztálkodószerek: sampon, tusfürdő, mosópor, golyós deo, intim betét, wcpapír...stb.A rezsim az átkozott távhő és a közös kltsg miatt magas, mert ugye muszáj volt a háznak hitelre az ablakcsere, szigetelés, így havi 15eFt lett a közös kltsg!Félretenni nem tudok, ha igen, akkor tuti jön vmi váratlan kiadás: fogorvos, egyéb betegség, elromlik vmelyik háztartási gépem. Nyaralni 14 éve nem voltam sehol.
2012. szept. 29. 12:20
 15/20 anonim ***** válasza:
22%

"Héten utoljára mikor étteremben ettünk (5-en) akkor 27,000 volt a ceh."

na látod erről beszélek. és szerinted ez az átlagos meg a normális...mégis ki jár étterembe az újgazdagokon kívül? senki. nyugaton se nagyon.

2012. szept. 29. 13:06
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Talán azért 60, mert nem eszünk szemetet (értsd: mindig van zöldség, gyümölcs, barna kenyér, hús, tejtermék stb...), és képzeld, havonta egyszer biztosan betérünk egy cukrászdába, vagy pedig sütök süteményt. Szerintem ez nem sok, hanem ennek kellene a minimumnak lennie.

Másrészt a lakhely miért elit? Ezt miből vontad le? Akkor se volt kevesebb a rezsi, amikor a 8. kerületi Nagyfuvaros utcában laktunk...most meg kicsivel odébb. Ráadásul nem fogunk 40-ért kiköltözni a p.csába, amikor a férjem éjjel jár haza (fél egy és fél négy között). Így haza tud jönni gyalog, és szimplán 20 ezret spórolunk azzal, hogy nem kell BKV bérletet venni egyikőnknek sem! Szóval gondolkozz: 50 ezer, vagy 40+20 ezer? És akkor a 30-60-90 percx2 utazási időt nem is számoltuk.

2012. szept. 29. 13:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: igen, ahhoz, hogy európai módon éljen egy család kb havi 300ezer szükséges.

Másfelől, ha nem kerestek ennyit akkor vagy lejjebb kell adnotok az igényeiteket, vagy több bevételt hozó dolog után kell néznetek.

(Mi átlagosan 250-et költünk egy hónapban, saját lakás, nincs hitel, de autó sem. 700 ezer körül van a bevételünk.)

2012. szept. 29. 13:26
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

".mégis ki jár étterembe az újgazdagokon kívül? senki. nyugaton se nagyon."

Aha, oké.

Gondolom rengeteget jártál mostanság nyugat EU-ban és a világ fejlettebb részein, mindenhol vannak puszi pajtásaid...

Menj már el BÁRMELYIK nyugati város belvárosába. Dugig vannak az éttermek minden eset még a kisvárosokban is, hétvégén néha nem is kapsz asztalt. És itt most nem az 5 Michelin csillagos éttermekről beszélek (ahova ugye szerinted az újgazdag jampik járnak és 100 EUR egy pohár bor), hanem normál éttermekről, ahova az átlag emberek járnak.

Ettől függetlenül itthon nem az az átlagos és normális, hogy napi 30e forintért vacsorázik valaki, de HAVI 30e forintból csak szemetet lehet enni.

2012. szept. 29. 14:46
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Éltem több helyen külföldön, így azt tudom mondani, hogy normális albérlet és autó mellett, úgy hogy szórakozásra és magadra is költesz Bp-en 270-300 ezer forint minimum kell. (átlag európai életszínvonal)

Természetesen tudom, hogy ennyiből 2-3 gyerekes családok élnek meg, de nem ez volt a kérdező kérdése.

Az étterembe járás pedig nem csak a felsőbb réteg kiváltsága.

2012. szept. 29. 16:11
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ha jól látom két részre szakadtak a válaszolók. Az egyik rész soknak tartja még a havi 200e-et is. Tőlük azt kérdezném, hogy mit csinálnak akkor ha el kell menniük egy fogorvoshoz, elromlik a mosógépük, vagy ne adj isten betegek lesznek és gyógyszerre kell a pénz? Arra sem költenek?? Fogorvos alap tömésért 7-8et kér. Saját egészségükre sem költenek?

A kaja?? Kb. 60-65 ezret költünk úgy hogy nincs étterem, nincs cukrászda. Van viszont boltban megvett hús, zöldség, gyümölcs, üdítő, sajt (nem a drágábbik fajtából), joghurt. Ami szerintem kell.

A válaszolók másik része látja szerintem a dolgokat reálisan. Egyébként tényleg azt kérdeztem, hogy mennyiből lehet európai módon élni ,és nem azt hogy mennyi pénzből nyomorogni, úgy hogy xart eszem meg egész héten otthon ülök mert nem akarok költeni. Tudom amúgy, hogy sokan nyomorognak havi 100-120e Ft-os fizetésből. Tőlük elnézést kérek. De azt én nem nevezem életnek, hanem vegetálásnak.

2012. szept. 29. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!