Budapesten tényleg könnyebb munkát találni?
Van itt olyan aki a fővárosba ment és szerencsével járt?
A lakóhelyemen semmi munka nincs. Nem egy kisvárosban vagy falun élek, nem arról van szó, csak az ország délkeleti részén ("viharsarok").
Gondolkodom, hogy talán fel kellene költözni Pestre, meg annyian mondják, hogy az talán jó ötlet, de mi garantálja, hogy ott lesz állásom?
Felsőfokú végzettségem van viszont csak gyakornoki tapasztalataim.
Garancia tudod mire van?!
Tény, h könnyebb találni, de itt sem fenékig tejfel, én pl. 8 hónapja nem találok itt sem állást. Amit tehetsz (mielőtt ész nélkül költözöl), elkezdesz pályázni bp-i állásokra. Aztán ha lesz fix állásod, akkor költözöl.
"Gondolkodom, hogy talán fel kellene költözni Pestre, meg annyian mondják, hogy az talán jó ötlet, de mi garantálja, hogy ott lesz állásom?"
Hát esetleg előbb találj állást, és csak aztán költözz fel. Milyen szakon szerezted a felsőfokú végzettséget, valamint milyen nyelveken beszélsz, és milyen szinten? Ez által lehet pontosabb képet kapni arról, hogy mennyi esélyed van elhelyezkedni a fővárosban.
Semmi nem garantálja. Én azt mondom, ha van egy kis kezdőtőkéd, amiből kijön az első havi lakbér, és a kaukció, akkor költözz fel, mivel ott előfordul, hogy elküldöd az önéletrajzod, és már hívnak, hogy be tudsz-e még aznap menni. Szóval messziről elég nehéz és költséges egy munkanélkülinek interjúkra járni. De ezt is csak akkor, ha elvállalnál esetleg takarítást, hosztesz munkát, vagy ilyesmit, amíg nem találsz jobbat. Mert jó munkahelyet, képzettségnek megfelelőt ott sem könnyű, ezt tapasztalatból mondom. Több a jelentkező, mint vidéken.
Nem beszélve arról, hogy ránéznek az önéletrajzodban a tartózkodási vagy lakhelyre, és a sor végére kerülsz, ha azt látják, hogy pl. Szeged.
4-esnek igaza van. Nekem fejvadász mondta, hogyha Pestre pályázok, mindenképp adjak meg egy pesti tartózkodási helyet, különben nem fognak velem foglalkozni. Nem hittem neki, pályáztam, nem hívtak. A munkaadó sem fogja bevállalni, hogy fizeti a bejárásodat, aztán meg beesel hulla fáradtan, mert 2 órával korábban keltél, mint az, aki a szomszéd utcából jár be.
A másik meg az, hogy lehet, hogy több az állás, de sokkal keményebbek az állásinterjúk. Én számviteles vagyok, és mostanában jártam interjúkra. És le vagyok döbbenve azon, hogy vidéken az állásinterjúkon semmi technikai dolgot nem kérdeztek. Mondjam el, hogy mit csináltam eddig, meg mik a rossz tulajdonságaim, meg a többi hasonló hr-es marhaság. És ebből hogy derül ki számára, hogy tudok-e könyvelni? Pesten meg állítólag angol nyelvű számviteli teszt van az interjúkon. Szóval fel kell kötni a gatyát rendesen. Több az állás, de több is a jelentkező, és komolyabbak a pályázati feltételek.
mi is vidékről költöztünk fel kb 2 éve és pont e miatt.viszont biztatni nem tudlak ezen a téren,én a 2 év alatt dolgoztam max 1 évet feketén,segédmunkásként és nekem is felsőfokú végzettségem van.
a szerencsénk csak annyi hogy apámnak sikerült kijutnia németországba dolgozni és szánalmas hogy az emberek menekülnek külföldre vagy éppen családok szakadnak 2 vagy 3 felé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!