Dolgozik ill. dolgozott valaki már Samsung gyárban?
helló
érdeklődnék mi a felállás kicsit bővebben
gyártósorra mennék és érdekelne mi hogyan merre hány méter?
ha válaszolsz megy a zöld kéz :)
köszi
háát nem irigyellek: egy éve voltam ott dolgozni.(Kókáról)
A munkarend 3 műszakos.(6-14/14-22/22-6). Akik messziről járnak be, azoknak délelőtti/délutáni műszakban kell dolgozniuk, a helyieknek (Szarusiaknak) úgy tudom (nem venném biztosra) éjszakás a beosztásuk.
Először egy próbanapra kell számítanod, ahol időre lemérik, hogy milyen gyorsan tudsz egy cérnát egy táblán a megadott sorrendben feltekerni. Meg hány db csatlakozó kábelt tudsz egy perc alatt a helyére dugdosni egy kicsi táblán. A gyakorlatokat időre lemérik és a végén egy személyes elbeszélgetésre kerül a sor valami Hr-essel.
Ha felvesznek be kell menni orvosi vizsgálatra (helyszínen), és megmutatják a terepet. Kapsz kulcsot a szekrényeidhez. Amik közül az egyik annyira kicsi, hogy éppenhogy elfér benne pár apróság pl.: cipő, kaja, esetleg a táskádat is bele tudod nyomorgatni. (ez mondjuk télen elég gázos) Szóval ezzel elmegy kábé fél nap. Az első nap mindenkit lefotóznak.(viccesek az ábrázatok) Néhány nap (nálam 3) azzal tellik, hogy felkészítő gyakorlatokat kell végezni (párokban) mielőtt kikerülnétek a gyártósorra... ez a rész elég lehangoló és elkedvetlenítő volt mindenki számára.
Ha a vezetőség úgy ítéli meg, hogy eleget szarakodtatok, akkor a végén időre lemérnek mindent és másnap kikerültök a gyártósorra. Ez talán a legneccesebb része az egésznek, mert mindenki máshová kerül. Lehet, hogy szalagmunkára fognak be (inkább a lányokra hárul ez a rész), de lehet, hogy totál mást kell majd csinálnod, mint amit elképzeltél, vagy mint amire jelentkeztél. (pl. a raktárosok közé kerülsz anyagmozgatónak, vagy az alkatrész szelektáló részlegbe..) Ez függ attól is, hogy milyen fizikai adottságaid vannak (milyen magas, erős kötésű vagy stb.)
Egy szó, mint száz: én többet biztosan nem mennék oda vissza. Nem puhányoknak való hely, keményen kell hajtani és gyorsan kell alkalmazkodni. Ha oda mész, fel kell kötnöd a gatyád! Bírni kell a tömeget, a pörgést és a rohanást!
Tjyah és kifelejtettem, hogy munkavédelmi cipőt és felsőruhát is kaptok, ez utóbbit nagyon szép divatos szürke színben, hogy még jobb hangulatban telljen a műszak :)
Ezt a két dolgot mellesleg kilépéskor levonják a számládról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!