Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg nem vezethet nő...

Tényleg nem vezethet nő mozdonyt és hévet sem? Miért?

Figyelt kérdés
A barátom állítja, hogy ez így van, és én félreláttam, hogy nő vezette a hévet, amivel jöttem...
2009. júl. 31. 19:30
 1/8 anonim válasza:
88%

HÉV-et biztos vezethet, vagy én hallucináltam, mert láttam, ahogy vezeti :)))

A mozdonyban nem vagyok biztos.

2009. júl. 31. 19:39
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

szerintem vezethetnék nők, csak nincs olyan nő, aki ezt szeretné csinálni, nem olyan suliba jár, stb. de ha letenné a sulit biztos h vezethetne.

Hát országokat vezetnek nők, akkor a mozdonnyal is elbírnának =)

2009. júl. 31. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
84%
A mozdonyvezetés,éppúgy,mint a kamionozás sem igazán női munka.Ha esetleg akarná valaki,lehet,hogy megtehetné.A mai mozdonyokon dolgozni sokkal kényelmesebb,mint annak idején a gőzmozdonyokon volt.Azt a munkát nem bírták volna a nők. s a mozdonyvezetés azért nem olyan,mint a politika.A Rákosi-korszakban voltak női traktor-vezetők,de nem sokáig bírták.Igaz,hogy az akkori Hoffereken semmi nem védte a traktorost az időjárástól,és ha nem volt elég figyelmes a vezető,előfordult,hogy a traktor eleje felemelkedett,és ha nem tudott a vezetője kiugrani a nyeregből,maga alá temette a gép.Ezért nem maradtak a nők traktorosok.
2009. júl. 31. 20:32
 4/8 anonim válasza:
81%
HÉV-et biztosan vezethet nő már fél éve.
2009. júl. 31. 21:12
 5/8 anonim ***** válasza:
nem tudom, hogy milyen járművekre, de vannak ilyenek, amire nő nem kap engedélyt,mert a rendszeres rázkódás a női belső nemi szerveiben kárt tehet...20 éve tanultam ezt egy suliba, csak ennyire emlékszem
2009. aug. 1. 16:28
 6/8 anonim válasza:
igen, és ezt az apukám mondta, aki mozdonyvezető. állítólag nem lehet utána terhes, valószínűleg a zötykölés miatt..
2009. aug. 29. 22:07
 7/8 anonim válasza:
Viszont a HÉV-nek vannak nagyvasúti mozdonyai... azt meg vezethetik?
2010. júl. 10. 22:46
 8/8 anonim ***** válasza:

2 db olyan nagyvasúti mozdonya maradt a HÉV-nek, amelyek kijárnak a MÁV vonalára.

Külön személyzettel, egyelőre Ők még nem Nők.

(Minden altípusra külön vizsga kell.)

Villamos Hóseprő Mukit sem szoktak Nők vezetni, de szabály nem tiltja.

2010. nov. 26. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!