"A meghirdetett állásokra már megvan az ember! " Hozzászólnátok ehhez?
Mindenhol a fentebb írt kijelentést látni/hallani.
Mit gondoltok erről?
Ha ez tényleg ennyire igaz lenne, akkor a jelenleg tanuló embereket mégis motiválja? Mert az, hogy úgysem talál senki, semmilyen szakmával munkát, az nem éppen hat pozitívan sem a tanuló fiatalokra, sem a jelenleg állást keresőkre.
Akinek vannak kapcsolatai nem tanul. A nagy többségnek nincsenek. Egyetlen fény az alagút végén a papír a kezében.
Nekem diplomám van, a főnököm feleségének (aki felettem dolgozik) 8 általánosa. Ennyi. Ezt dobta a gép :)
Nah az kemény... Mármint, hogy felettesednek 8 általánosa van, Neked meg diplomád.
Nem fő a fejed emiatt?
Voltam állásinterjún is, ahol teljesen értelmetlenül még behívtak az utolsó körre, de a késve belibegő, mindenkivel lepuszizó, magyarul se rendesen tudó csaj vitte az állást, mert mint kiderült, előre meg volt beszélve.
Én is olyan helyen dolgozom, ahol a feletteseim között vannak olyanok, akiknek alacsonyabb a végzettségük mint nekem, de ez sok helyen így van.
Egy barátom főnöke 8 általánossal az apósa révén kapott 1 céget, vezetni alig tudja, a beosztottjai csinálnak mindent, ő pedig bezsebeli a hasznot.
Egy közeli gyár vezetője is egy elég buta ember, jókor volt jó helyen, most pedig több 100 diplomás szakember munkáját bírálja felül.
Ha szerinte 1 hét alatt meg lehet csinálni egy megrendelést, akkor ott a mérnököktől kezdve a szalagmunkásokig mindenki éjjel-nappal vért fog izzadni de meg kell csinálni, különben repülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!