Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy pályakezdő 25 évesnek van...

Egy pályakezdő 25 évesnek van még esélye munkát találni? Vagy már túl idős?

Figyelt kérdés
2012. szept. 14. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Természetesen van esély, mert dolgoznia kell. Persze nem lesz olyan egyszerű, mert sok 25 éves firssen végzett emberke van, akiknek már komoly szakmai tapasztalata van, mivel az egyetem mellett is dolgozott. Azokkal szemben hátrányban leszel, de ehhez a munkakereséshez egy nagy adag szerencse is kell, lehet neked azonnal bejön.
2012. szept. 14. 12:46
 2/6 anonim ***** válasza:

25 évesen még egyáltalán nem vagy túl idős, lehet, hogy durván hangzik, de ennyi idősen nagyon sokan még egyetemre járnak. Nem mindegy, hogy miért vagy ennyi idősen pályakezdő, mert lehetsz azért is, mert a középiskola után még elmentél egy 2 éves okj-s képzésre, majd azon a területen továbbtanultál egy 5 éves egyetemi képzésen. Vagy ha évvesztes voltál a középiskolában és amúgy is szakközépbe jártál, ami 1 évvel tovább tart, mint a gimnázium. Ha az egyetem elvégzése kicsit tovbb tartott, mint az átlagnak, arra pedig nem szoktak rákérdezni.

Egyébként van, aki 40 évesen pályakezdő, azért, mert mondjuk pályát váltott és ez nem feltétlenül hátrány az álláskeresésnél.

Én pl 28 évesen vagyok/voltam pályakezdő (én is most diplomáztam), de azért, mert a középiskola után dolgozni kezdtem, mert a családunk nem volt olyan anyagi helyzetben, hogy édesanyámék el tudtak volna tartani úgy, hogy lakbért (vagy kolit) és a teljes ellátásomat otthonról fizetni tudták volna. Nem hiszem, hogy ezért bármennyire is szégyenkeznem kéne, vagy öregnek kéne éreznem magam, és nem is jelent hátrányt, hiszen találtam munkát.

2012. szept. 14. 13:19
 3/6 anonim válasza:
Én nem is értem a kérdést...sokan pl. ekkorra végeznek az egyetemmel. Mihez lenne túl idős egy 25 éves? Egyébként protekció nélkül nincs sok esélye, de nem azért mert "túl idős", hanem mert nincs szakmai tapasztalata.
2012. okt. 3. 21:50
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindig mindenki a protekcióval jön, én pályakezdőként bekerültem a Magyar Államkincstárba a közgazdász diplomámmal, mindenféle kapcsolat nélkül. Mentem szépen az interjúkra, próbáltam őket meggyőzni, hogy én vagyok a legjobb és bejött.....
2012. okt. 4. 09:31
 5/6 anonim válasza:
előzőnek: Akkor neked szerencséd volt, de nem lehet mindenki "a legjobb" a kb. 200 (esetenként 2000) jelentkező közül :D
2012. okt. 4. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Természetesen nem lehet mindenki a legjobb, de aki akar találni munkát az talál. Én a 4 hónap alatt körülbelül 200 helyre küldtem el a pályázatom. Az Államkincstárnál nem is volt pályázat meghirdetve, de pont kellett ember...ettől függetlenül nem én voltam az egyetlen pályázó, de lényegesen kisebb volt a verseny. Nem az álláshirdetésekre vártam, hanem elébük mentem.
2012. okt. 4. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!