Egy pályakezdő 25 évesnek van még esélye munkát találni? Vagy már túl idős?
25 évesen még egyáltalán nem vagy túl idős, lehet, hogy durván hangzik, de ennyi idősen nagyon sokan még egyetemre járnak. Nem mindegy, hogy miért vagy ennyi idősen pályakezdő, mert lehetsz azért is, mert a középiskola után még elmentél egy 2 éves okj-s képzésre, majd azon a területen továbbtanultál egy 5 éves egyetemi képzésen. Vagy ha évvesztes voltál a középiskolában és amúgy is szakközépbe jártál, ami 1 évvel tovább tart, mint a gimnázium. Ha az egyetem elvégzése kicsit tovbb tartott, mint az átlagnak, arra pedig nem szoktak rákérdezni.
Egyébként van, aki 40 évesen pályakezdő, azért, mert mondjuk pályát váltott és ez nem feltétlenül hátrány az álláskeresésnél.
Én pl 28 évesen vagyok/voltam pályakezdő (én is most diplomáztam), de azért, mert a középiskola után dolgozni kezdtem, mert a családunk nem volt olyan anyagi helyzetben, hogy édesanyámék el tudtak volna tartani úgy, hogy lakbért (vagy kolit) és a teljes ellátásomat otthonról fizetni tudták volna. Nem hiszem, hogy ezért bármennyire is szégyenkeznem kéne, vagy öregnek kéne éreznem magam, és nem is jelent hátrányt, hiszen találtam munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!