Van egy fodrász végzettségem, de dolgozni nem tudok mert tudásom semmi nincs. Milyen lehetőségem van megtanulni?
Pár hónapos esti tanfolyamon végeztem el, megvan a bizonyitvány. Sehová nem vesznek fel, és vállalkozóként sem tudom elkezdeni, mert az iskolába minden műveletet csak 1-2 szer csináltunk összesen. Szóval annyi tudásom sincs meg, hogy mondjuk ingyen vállaljak hajvágást, festést. Így semmi lehetőség nincs gyakorolni. Próbálkoztam fodrászatokba jelentkezni, hogy még tanuljak, de jogi akadályokba ütközök.
Mert feketén nem merik vállalni hogy ott legyek, tanuló nem lehetek hivatalosan, ha bejelentenek 4 órára, és fizetést nem kapok, az sem éri meg nekik mert attól még nekik utánnam fizetni kell. És ezzel el is küldtek mindenhonnan. Hajmosói állás is jó lenne, azzal nem lenne hivatalos gond, és mégis tudnék tanulni fodrászatot is, de olyat meg nem keresnek soha. Valami jó ötlet?
Nehéz okosnak lenni, nekem volt pár éve hasonló esetem. Felajánlottak egy pizzaszakács állást Ausztriában, és mivel lövésem sem volt hozzá elmentem egy ismerős pizzériájába 2 hetet gyakorolni. Akkor még az alkalmi munkavállalói kis könyvel tudtam menni.
De írod hogy nincs ismerős fodrász, esetleg valakinek a tanfolyamról akivel jóban van?
Fél éve végeztem már, csak 5 en voltunk, és nem alakultak ki szorosabb kapcsolatok senki között, azóta már el is felejtettük egymást. Azt tudom, hogy egyiknek sem sikerült elhelyezkednie ebben. Más ismerősöm nincs, olyan aki ezt vállalná hogy tanít. De volt fodrász aki megmondta, hogy ebbe ne reménykedjek, hogy bármelyik majd konkurenciát képez ki. Mikor igy is épp elég nekik a szakiskolai képzésből kikerülő csoport minden évben.
Esetleg havi 50-60 ezerért lehetne olyan fodrászt találni aki vállalja hogy tanít. De erre meg nincs keret, hónapokon keresztül.
Tényleg reménytelennek tűnik tudom...de az a baj hogy ebben a fél évben munkát kerestem, és másra sincs lehetőségem, nem kellek sehová. Ingyen tanulni nem tudok mégegy szakmát. Szóval nem nagyon látom a kiutat hogy most mi legyen.
Én hajamat levághatod.
Ha nagyon elbaxod max letúrod gépped.
Ismétlés a tudás attya.
Magyarul ha ebbe a szakmába akarsz boldogulni,mindenképp gyakorolnod kell.
Lehet ez fizetős,mármint te fizetsz vkinek aki gyakoroltat
Vagy ingyen vágod ismerösök rokonok és szomszédok haját,hogy gyakorolj.
Mindenképp csinálnod kell,hogy ne csak papirod ,de rutinod is legyen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!