Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érdekelne, mennyire reális a...

Érdekelne, mennyire reális a fizetésem - csak általános közvélemény-kutatás. Ti elvállalnátok ugyanígy? Részletek alul.

Figyelt kérdés

Kis motel/hotel (20+X szoba, külföldi vendégek váltják egymást) recepciós munkakört hirdettek meg, tehát én erre jelentkeztem, ezt vállaltam el. 400 Ft-os órabért kapok. 6 vagy 12 órában dolgozom naponta, bár elég összevissza hívnak be, beosztásom nincs.

Alapvetően munkaköri kötelességem:

- a foglalások kezelése mind a számítógépen, mind az összes honlapon, amelyen a hotel szerepel.

- A hotel teljes adminisztrációja alám tartozik.

- Mivel a főnököm képtelen írásban normálisan kifejezni magát, így a hivatalos levelezéseket én bonyolítom le angolul. Telefonbeszélgetéseket szintúgy, bár bizonyos hivatalos kérdésekben amúgy nem vagyok kompetens, de ő nem intézi el.

- Foglalkozom a vendégekkel, segítek a felmerülő problémáik megoldásában mind a hotelen belül, mind kívül (mit hol találnak, hogyan jutnak el, mit hol tudnak elintézni), minddel egyenként, mivel térképről, prospektusokról, tájékoztatókról senki nem intézkedik.

Mindezért viszont reálisnak, jónak tartom a 400 Ft-os órabért. Az ember nem szakad meg de nem is keresi túl magát, abban a befüttyentős részmunkaidőben pedig, amiben dolgozom, pont csurrant-cseppen valami bevétel.

Ami kevésbé tetszik, hogy az utóbbi időben eluralkodott a káosz, kirúgták a takarítónőt, és nem vettek fel senkit a helyére, mert "minek". (Ő 50 ezret kapott egy hónapra, feketén, heti hét napban, szabadnap nélkül.) Egy ideig egy "haver" járt be dolgozni helyette, rendbe rakta a szobákat így-úgy, de mivel nem honorálták a munkáját, ő se maradt sokáig. Azóta nekem, mint nappali recepciósnak a dolgom ágyazni, mosni, teregetni, felmosni, és a többi, ami a takarítónő alapvető rutinjának része. A takarítónőnek néha segítettem, ha ráértem, a "haver"-srácnak is, mert egyedül ez azért elég sok munka szokott lenni. De most már a főnök UTASÍT rá. És a takarítás mellett természetesen felelős vagyok a recepciós munkaköröm minden pontjáért - ha teszem azt, nem érem el a telefont, mert épp teregetek, azért fejmosást kapok, vagy ha nem végzem el rögvest a foglalásokkal kapcsolatos papírmunkát (ne adj isten, hibát vétek egy ponton), akkor szintúgy.

Eddig be-beugrott segíteni, de most már be se jön. Az éjszakás recepciós sráccal csinálunk mindent.

A fizetésem továbbra is 400 Ft óránként, 12 órázni szoktam. Beosztásom nincs. Pár napja hajnali kettőkor kaptam SMS-t, hogy legyek bent reggel, én meg bemegyek, mert enélkül a párezer forint nélkül nincs vacsorám két napig.

Lelkiismeretes vagyok és maximalista, ezért megcsinálok mindent, amit rám bíznak (ha valami nem klappol, a vendég úgyis velem veszekszik, tehát meg KELL csinálnom), de kezdem sokallni. A feladataim száma a duplájára ugrott, de se pénzbeli honoráriumot, se plusz megbecsülést nem kapok érte.

A kérdés tehát - TI csinálnátok, elvállalnátok így? Ez korrekt, reális munka-fizetés arányában, vagy nem? Hasonló munkát mennyiért végeznél el?

2012. szept. 2. 14:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Így 2017ben milyen durva visszaolvasni :O

Anyám 20 éve igaz napszámban de 500 ft-ért ment hagymázni anno, igaz akkor az jó pénz volt.

Van egy olyan érzésem hogy ez a hotel ha van még biztos panaszkodik hogy munkaerőhiány van....

2017. júl. 6. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!