Más is érzi úgy, hogy itthon sose fog annyi pénzt összegyűjteni, hogy vehessen egy házat és hogy családja legyen?
Felesleges a saját ház ilyen fiatalon. Minek? Hogy aztán egy életen át törlessz és egy adott helyhez legyél kötve? És ha kicsit messzebb találsz munkát vagy társat?
Nekünk sincs saját, bérházban lakunk, tökéletesen megfelel. Ha gyerekünk születik, majd bérlünk egy nagyobb lakást.
A kérdezőnek teljesen igaza van, az egyetlen esély a saját lakásra a külföldi munka. Én egyidősen veled ugyanezt tervezem, mert nem vagyok olyan szerencsés, hogy szülők alám rakjanak egy lakást, sőt még a kezdő részletében sem tudnak segíteni, és nem is várom el. De minimálbérből meg semmi esély nincs rá. És ne higyjétek hogy manapság csak az kap minimálbért aki nem tanult stb.
Ne add fel, és próbálj megragadni minden lehetőséget külföldön, aztán lehet hogy valóban jó állást is találsz később. Még mosogatással vagy takarítással is megvan minimum 1200 Euró (ausztriai példa).
Amúgy nem tudom ti válaszolók, hol éltek, vajon az ember 24-25 évesen hol lakjon? Talán még a szüleivel? Nem mindenkinek adottak se a családi feltételek ehhez, se a hely nagysága. Főleg akkor ha már párja van, akivel együtt szeretnének élni, nem gyerekként randizgatva. Vagy albérletben kellene? Ami mellett félretenni szinte lehetetlen. És oda hogyan vállaljon gyereket például, mert arra meg mindenki azt mondja, hogy mekkora felelőtlenség. Várjon vele 50 éves koráig mire a magyar fizetésből összejönne egy lakás?
Ne idegesítsd magad az ilyen hülye válaszokon, ezek irigy emberek mert nekik nincs esélyük elmenni az országból, és itt nagymagyarkodnak miközbe nélkülöznek ők is.
17-es
Nem vagyok irigy, csak nem szeretem ha utána sírnak mert nem tudják fizetni a hitelüket a felelőtlenség miatt.
Én 25 éves vagyok nővérem 28 és mindketten itthon lakunk szüleinkkel egy 2 szobás panelben. Mert tudom, hogy ha veszek egy hiteles lakást az sem lesz sajátom amíg ki nem lesz fizetve. Párszor nem fizeted be a lakáshitelt mert elveszted az állásod aztán megtudod kié a hiteles házad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!