Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Igaz ez, hogy manapság főleg...

Igaz ez, hogy manapság főleg csak ismerettséggel lehet elhelyezkedni? Miért?

Figyelt kérdés

Nekem se rokonaim nincsenek (csak jó messze, az ország keleti részében), se tesóm, se barátok/barátnők, még haveri kapcsolataim sincsenek, csak itthon ülök mindig. Középiskolába voltak barátnőim utoljára, de ők érettségi után eltűntek, szép lassan leráztak, pedig én semmiben nem változtam meg. Csak szüleim vannak, de ők nem tudnak segiteni semmiben.

Most akkor akaszthatom is fel magam? Aki nem nyalta be magát senkinél, vagy nem jön össze egy pénzes pasival, arra az örök munkanélküliség vár?

2012. aug. 27. 18:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A fodrász jó szakma. Átjárni Ausztriába? úgy tudom az ottani outletben a határnál szinte csak magyar eladólányok vannak!
2012. aug. 27. 19:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Ausztriáról hiába álmodozok, oda főleg nehéz teljesen tapasztalatlan pályakezdőként elhelyezkedni.
2012. aug. 27. 19:29
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
Egyaltalan nem igaz, en zarovizsga utan beadtam egy tucat helyre az oneletrajzomat aztan , egy heten belul 2 hely kozzul is valaszthattam. Viszonylag jo fizuval (foleg ugy, hogy a zarovizsga nem sikerult es az interjukon angolul is alig birtam megszolalni).
2012. aug. 27. 19:43
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
budapesten sincs munka, nem tudom mitől hiszitek hogy ott van, én is ugyanabba a helyzetbe vagyok mint a kérdező,csak én nem fodrász vagyok, hanem más,de lényegtelen, nincs gyakorlatod kutyának nem kellesz . kérdésedre válaszolva, igen úgy ahogy mondod. magyarországnak az lényege hogy d/ögöljél meg. vagy annyit dolgozol s*zaros pénzért hogy belepusztulsz, vagy nem dolgozol semmit és abba pusztulsz bele. sokan vagyunk, meg kel dö*gölni
2012. aug. 27. 23:15
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
14#: próbáltál esetleg nem pont a szakmád szintjén elhelyezkedni? Pl ha fodrász akkor nem rögtön fodrászkodni kezd hanem ott takarit, vagy esetleg jelentkezik gyakornoknak
2012. aug. 27. 23:25
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
jó hogy próbálkoztam másban is elhelyezkedni, de ha mindenhova gyakorlatot követelnek akkor nem tudok velük mit kezdeni. érted????????
2012. aug. 27. 23:26
 17/19 anonim ***** válasza:
44%
Aki szerint Budapesten sincs munka, az erősen el van tévedve, vagy csak a tévéből informálódik.
2012. aug. 28. 08:22
 18/19 anonim ***** válasza:

Engem nemrég vettek fel irodai pozícióba úgy hogy a szakmában nincs konkrét gyakorlatom (igaz a diplomám jövőre meg lesz belőle)és ismerni se ismertem ott senkit. Szóval hajrá, nem lehetetlen a dolog.

Kérdezőnek: szerintem próbálkozz Ausztriába erősen, ha már ott laksz. Fodrászkodással kapcsolatban meg lehet én vagyok eltájolva, de tudtommal az egy ilyen vállalkozói szakma, a szalonokban a fodrászok bérlik a helyet és mint vállalkozó működnek nem mint alkalmazott. Plusz úgy tudom, hogy pályakezdők kérhetnek támogatást saját vállalkozás indításához. Egy ismerősöm szintén fodrász és 2milliót kapott egy saját üzlet beindítására támogatásként (azt mondjuk nem tudom, hogy visszatérítendő-e).

2012. aug. 28. 21:04
 19/19 Neone3 válasza:
Szerintem nincs így. Hozzáállás beli problémák vannak ma Magyarországon. Mindenki a segédmunkára megy és ritka a bevállalós ötletekkel előálló dolgozó. Sajnos sokan úgy vélik, elindulnak és keresnek munkát. Pedig fordítva kellene, lerakni valami olyat az asztalra, vagy megálmodni valami olyasmit ami után kapkodni fognak. Alias: fodrász vagy=ismerd meg a legújabb trendeket, készíts egy weblapot, írd le az elképzeléseidet, a véleményeidet, a kritikáidat, a legújabb hajfelvarrási, meg mittóm én még mivel nyomultok(nem világmegváltásra gondolok, csak egy általános szemléletre, hogy célod legyen, ne csak úgy muszájból menj a munka után)..... járj el a trendbemutatókra, s ha úgy érzed meg van az ambíció, tudsz olyat mondani amire azt mondják, na ez igen, akkor menj el állásinterjúkra és meséld el ki vagy és mit akarsz az élettől. Hidd el azonnal lesz munkád. Sajnos ezt nem tanítják pályaválasztás címszó alatt, pedig erről kéne hogy szóljanak az iskolás évek, ezt kéne tanítani.....nem kikerülve az iskolapadból csodálva figyelni hogy mé nincs munkám, pedig a segédmunka is jóóó nekem.... bocsánat ha bárkit megsértettem, de ez a szörnyű tény ma m.o.-n.
2012. aug. 31. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!