Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz Ausztriában...

Mennyire nehéz Ausztriában munkát találni?

Figyelt kérdés
Informatikával , elektronikával kapcsolatos munkára gondolok. De általánosságban is érdekel, hogy könnyű vagy nehéz. És ha valaki tudna egy átlag fizetést is mondani főleg műszaki szakmákra azt megköszönném. Magyarként kevesebb fizetést adnak kint mintha Osztrák lennék?
2012. aug. 23. 16:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Természetesen sokkal kevesebb a pénz, mintha osztrák lennél.

Két mód van.

1.Munkaközvetítő, amely jobb fizetést is elérhet, mint egyénileg, mert számlát ad, vagyis költségként leírhatja a cég. Kezdetnek nem rossz, mert valami szállást is biztosít, előleget is ad. Persze lehúzza a sápot, nem is keveset. Ráadásul csalnak is, némelyik rendesebb, némelyik piszok. Lehet, hogy be sem jelent, szóval meleg. Mindenképpen átvernek.

2. egyénileg. Itt mindent neked kell intézni. Szállást keresni, közlekedést megoldani, alkudni a céggel. Ez nagyon fontos, mert némelyik el van szállva és nagyon kevés pénzt ad. Brutto, netto bér - nem mindegy...

A kereset a munka jellegétől nagyon függ, betanított munka, szakmunka.

Gépipar: esztergályos,marós CNC betanított meló 1000-1500 eu + túlóra. Beállító 1400-1800 alap.

Informatika: Adatrögzítő 1000-1600 ig, programozó (nem mindegy milyen nyelveket tudsz 1800-2500

Egyszerűbb melóhoz nem kell perfekt deutsch.

A fogadtatás vegyes, Németország jobb és olcsóbb, különösen a távolabbi részek.

Keserves kenyér általában, de kifoghatsz király helyet is.

Viel Glück!

2012. szept. 2. 13:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Még valami: számold a költségeket. Mindent. Ha sokszor hazamész, simán elautózhatsz 1-1,5 millát. Benzin, gumik, szervíz, a km óráról nem is beszélek. Kaja, öltözködés sokat visz. A kereskedők profik, minden vackot megvetetnek az emberrel, ha nem vigyázol, nem marad semmi. Zsugorinak kell lenni, akkor van valami értelme. A cigi horror, a pia kevésbé, de azért... Ha családos vagy, nem javaslom...

Persze azért jobb, mint otthon...

2012. szept. 2. 13:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Informatikai szakmához ott már gyakorlatilag anyanyelvi szinten kell beszélni és írni (ha 3 man vagytok 2 osztrák jelentkező van azt fogja felvenni).Lehet hangzatos szakma de ott kint ezt el is felejtheted.Ma már Török,Román,Cseh,Lengyel mindenki oda megy.Én jól beszélem a németet Cukrász vagyok Eladó szakmával is rendelkezem (valamennyi gyakorlatom is van benne) illetve mosogatói konyhai,kisegítői tapasztalatom is van és minden féle állásra jelentkeztem.A helyzet amit én tapasztaltam az autót hogy legyen azt nagyon kérik mindenütt ha az nincs már hátrányban vagy.Amihez nem kell külön végzettség ma már annyi jelentkező van rá hogy már ott is mindenhova több éves gyakorlatot kérnek.Állás hírdetés rengeteg van de arra töménytelen jelentkező van.Én 4 hónapig voltam kint Szakmám van,jól beszélem a nyelvet,minden munkára ami szóba jöhet jelentkeztem mégse kaptam sehol állást.Hívni hívtak minden héten mentem több állásinterjúra mégse kaptam sehol munkát a 4 hónap alatt.Ma már munkaerőből Ausztriában túlkínálat van ha jól beszéled a nyelvet és szakmával rendelkezel és minden munkára jelentkezel ami szóba jöhet ma már ez is kevés. Kertésztől az utcaseprőig a minden féle segédmunkásig a WC pucolón át mindenre jelentkeztem mégse kaptam sehol munkát.
2015. febr. 25. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!