Érdemes hazudni az önéletrajzban? Úgy tudom sokan csinálják.
4 hónapja keresek munkát, eddig még egy állásinterjún voltam, oda sem vettek fel.
A férjem szerint át kéne írni az egészet, és egy kicsit hazudni.
A következő a tapasztalatom: 4 évig tanítottam, majd azt otthagytam, nem tetszett, csináltam egy másoddiplomát, és elmentem egy multihoz pénzügyi ügyintézőnek, ahol könyvelgettem ezt-azt.
Most meg ugye kérdés: miért hagyta ott a tanítást? Hát, mert nem tetszett, idegileg kimerítőnek találtam a mai diákokat, és még rosszul is fizetett. Hát, ez tudom nem hangzik valami jól. Azért azt mondta a férjem, hogy vegyem is ki a tanári diplomát is, meg a tanítást is. Apunak van egy vállalkozása, írjam be azt, hogy ott dolgoztam a kieső időben, ha megkérdezik, azért elég jól tudok beszélni az ottani dolgokról. (Tb-kiskönyvet váltottam azóta, szóval nem derül ki.)
A másik meg az, hogy én a könyvelés egy speciális kis részét csináltam (tanultam az egészet, szerintem eléggé képben is vagyok, persze a megfelelő gyakorlat hiányzik), és ha fejvadász keres multihoz pénzügyest, mindig az a bajuk, hogy nem csináltam komplex könyvelést. De mondom nekik, hogy egy multinál 20-30 ember könyvel, nem kell mindegyiknek mindenhez érteni, de ezért inkább be sem hívnak interjúra. A férjem szerint itt is hazudjak, mondjam azt, hogy csináltam, és kész. Úgyis mindenhol más van, be kell tanulni. Hát, nem tudom, mit csináljak, mert úgy érzem ezzel az önéletrajzzal nem tudok elhelyezkedni, de hazudozni sem szeretek. Bár azt is mondta, ha nem tetszem nekik mégsem, próbaidő alatt úgyis kitesznek, meg kell próbálni, nincs veszteni valóm.
Van itt köztetek pénzügyes, aki elmondaná, hogy megy ez? Persze kifejezetten több ezer fős cégekhez jelentkeztem, ahol nekem kéne leadni a mérleget, oda nyilván nem. De egy kis vevő vagy szállítószámla könyvelés nem okozna gondot, az tuti.
Igen, mindenkinek csak ezt tudom tanácsolni. Nincs 2 egyforma munkakör, be kell mindet tanulni. Én épp most láttam egy hirdetést: tapasztalat: multinál ap-t könyvelt, de nem csak a részfolyamatot könyvelt, hanem az egész könyvelésben részt vett. Most ez kapásból ellentmondás. Vagy ap-s könyvelő, vagy csinálta az egészet. Nem is értem, hogy kik írják ezeket a hirdetéseket?
Valóban hazudni kell, mert tényleg ők is hazudnak.
Az önálló munkavégzés egyébként nekem nagyon bejött, mint követelmény. Nem mutatta meg senki mit kell csinálni, nem is tudja senki, a saját káromon kellett megtanulnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!