Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a pesti Flextronicsban...

Milyen a pesti Flextronicsban dolgozni?

Figyelt kérdés

Jövőhéten kezdenék, operátorként.

Aki dolgozott ilyen helyen öltözködésben van valami elvárás munkaruha stb?

2012. aug. 5. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mivel elektronikai gyárról van szó, ezért gondolom ott is fontos az ESD (elektrosztatikus kisülés) elleni védelem. Lényegében arról van szó, hogy a különböző anyagok különböző mértékben töltődnek elektrosztatikusan (például mikor valaki kibújik egy műszálas pólóból és hall halk pattogó hangokat, illetve másik hétköznapi példa ha valakinek - különösen hosszú hajú személynek - lufival dörzsöljük meg a fejét). Ezek a töltések két test érintkezésekor gyorsan felszabadulnak, kisülnek. Ha az egyik test (elektronikai alkatrészek egy része) érzékeny erre a kisülésre, akkor könnyen tönkremehet. Ezért a nagy elektronikai gyárak nem kevés pénzt áldoznak arra, hogy elkerüljék az elektrosztatikus feltöltődést vagy ha mégis megtörténik, akkor biztonságos elvezessék.

Ez a dolgozókat annyiból érinti, hogy speciális köpenyt és lábbelit viselnek (munkáltató adja mindkettőt), hogy az emberen keletkező töltések se okozzanak gondot. A köpeny "árnyékolja" az embert, a lábbeli pedig a speciális padlón keresztül levezeti az emberről a töltéseket. Ha ülő munkát végzel, akkor kapni fogsz egy speciális eszközt, egy csuklópántot. Ezt a csuklódra kell tenni, a másik végét pedig majd be kell dugni az asztalon található csuklópánt csatlakozó aljzatba (szintén a töltések levezetése érdekében). Nem kell megijedni, ezek használatáról oktatást fogsz kapni.

Ha jól tudom, akkor a budapesti Flextronicsnál orvosi műszereket is gyártanak, ezért könnyen előfordulhat, hogy hajhálót, illetve a cég által előírt nadrágot kell viselned. Ezeket mind a munkahelyednek kell biztosítania.

2012. aug. 5. 22:39
 2/5 anonim ***** válasza:
nem fizetik a túlórát,a késésekért levonnak,reggel műszak végén szólnak hogy este vissza kell menni dolgozni vagy ki vagy rúgva
2012. okt. 7. 22:01
 3/5 anonim válasza:
Igen, akkor tisztára mint a Zalaegerszegi.
2012. nov. 24. 12:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Gyálon voltam interjún, meg tesztíráson. Teszt sikerült is, de a második harmadik kör (aznap volt ugye jött gyárlátogatás, majd interjú) a műszakvezetők akik végezték, eléggé barátságtalannak tüntek.. komolyan mintha az iskolában a gólyákhoz viszonyulnának, új alja melósokként kezelik a felvételizőt.. A gyárról annyit, hogy nem vihetsz be semmit telefont főleg, mert az szó szerint szívás, ugyhogy nem jött be ez a cég
2015. jan. 15. 14:24
 5/5 anonim ***** válasza:

nekem nagyon is bejött volna a pesti: kedvesek aranyosak, bementem interjúra és megkérdezték hogy szeretnék majd dolgozni, mert akkor olyan munkát adnak. felelősségteljes emberek kellenek oda, mert mikor megyek első napokban majd adnak injekciót is meg vért is vesznek mert olyan helyen dolgoznék, aztán majd értesítenek(de látszott h teljesen okés vagyok a munkára)

erre felhív a közvetítő cég hogy sokkal kevesebb pénzt fogok kapni mint amit megbeszéltünk és nem is 2 műszak hanem csak egy!80 szaros pénzért akart a közvetítő dolgoztatni úgy hogy szurikat fogadjam el és bármikor beteg lehetek, mert olyan dolgokkal és műszerekkel foglalkoztam volna amik a kórházakból jönnek. úgy hogy bent a cégnél megbeszéltük nagyjából a fizetést...tehát ergó minden hiába mert 20-40 ezer forintot a közvetítő cég csak úgy lenyel! hát kössz szépen a pannon work egy nagy rakás szar!

2015. jan. 29. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!