Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire lehet számítani kontrolli...

Mire lehet számítani kontrolling munkakör esetén a felvételi tesztnél?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok; voltam már könyvvizsgálói és könyvelői állásinterjúkon is, de valahogy a kontrolling kimaradt. Tesztnél mire lehet számítani, mire készüljek?

2012. aug. 2. 12:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ez alapján nem lehet még tippelni sem.

Milyen cég? Pontosan milyen munkakör? (A kontroller azért még így is elég tág kört fed le.)

Azt gondolom, hogy kontrolling alapjai (inkább elméleti) jellegű kérdések lehetnek, de majdnem biztos, hogy feleletválasztós (könnyű értékelhetőség miatt). Esetleg alapszintű számolási példák, amiknél egy végeredmény beírása szükséges... Papír alapú teszt, vagy elektronikus? Nem tudom, hogy milyen helyeken jártál eddig, de nagyon nem jellemző, hogy komoly lexikális tudást (definíciók, felsorolások), vagy hosszú példákat kérnének egy felvételi interjú során. Nem azért, mintha ezek nem lennének fontos dolgok, de ezt az iskolában kell megtanulnod. Egy állásinterjún (teszten) arra lehetnek inkább kíváncsiak, hogy a mélyebb összefüggéseket megértetted-e - illetve azért sem iratnak ilyen teszteket, mert sokkal fontosabbak a "szoft" tényezők (személyiségvonások, stb.), mint az, hogy valaki 35 pontos tesztet írt vagy 40 pontosat.

2012. aug. 6. 16:50
 2/4 A kérdező kommentje:
A pozíció junior kontroller. Eddig számviteli és könyvvizsgálói interjún voltam, KPMG, Deloitte, Process Solutions. Ennyi, főiskolán erősen a számvitelre gyúrtak. Tapasztalatom nincs a kontrollingban, ez irányú tanulmányaimra sem nagyon emlékszem, eléggé hanyagoltam a kontrollingot.
2012. aug. 6. 19:38
 3/4 TomKov válasza:

Hello,

Hasonló cipőben járok, bár más a pozíció megnevezése, meg lehet, hogy vidéken máshogy megy. Viszont gondolom te már túl vagy rajta. Mik a tapasztalataid?

Köszi!!!

2012. aug. 15. 22:16
 4/4 A kérdező kommentje:
Semmi, egyelőre még nem jelentkeztek...
2012. aug. 17. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!