Állásinterjú-szerűség. Hogy beszélgessek úgy, hogy ne derüljön ki, van állásom, de ha ez jobb, akkor váltanék?
Mindenki azért akar váltani, hogy jobbat találjon. Te miért nem?
Szerinted az jobban jönne ki, ha azt mondanád, hogy tartós munkanélküli vagy?
bocs, de ez buta gondolkodásmód
éppen fordítva van, a cégek szeretik a konkurenciától / más cégtől átcsábítani a jelölteket
szóval mondd csak meg, hogy van egy állásod, amellyel elégedett vagy, amelyet szeretsz, de nyitott vagy az új lehetőségekre
Szerintem játssz nyílt lapokkal, az jön be a legjobban a munkáltatónak is és úgy alszol majd legjobban te is.
Ha meg összejönne és ajánlatot kapnál, akkor finoman megversenyeztetheted a jelenlegi munkaadódnál is, már ha tényleg szereted a mostani munkádat. Pl. "kaptam egy állásajánlatot, ilyen és ilyen feltételekkel, de ha itt ennyit és ennyit kapnék, maradnék" vagy hasonló szöveggel.
Nem kelll aggódni. Úgy is azt fogja mondani, hogy "gondolja át stb stb."
Ha nem, akkor meg te mond meg neki, hogy átrágod még magad rajta. :)
inkább az álláshirdetők szokták azt mondani, h majd átgondolják :-))
sztem is inkább jó pont, mint rossz, ha épp van munkád. meg fogják kérdezni, miért akarsz váltani. na ilyenkor vigyázz, mit mondasz. nem szabad szidni a munkahelyed v bármi olyan mondani, amit az új munkaadó is magára vehet (amivel elijeszted). a legtutibb, ha olyat kamuzol, ami az új munkára nézve jó fényt vet - pl. irodai, pl. menedzseri állás? mondd, h az előző helyen nem érezted a szakmai előmenetel lehetőségét. de ha csak irodai asszisztensnek mész, ne ezt mondd, mert majd nagyravágyónak tűnsz. ott mondd azt, h a körülmények, a hangulat, csapatszellem stb. nem volt megfelelő. vagy ha totál más az új munka profilja, mondd, h csak munkakört szeretnél váltani, érdekel az új dolog. érted már? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!