Június végén befejeztem az egyetemet ( megszereztem a diplomát), mikor regisztráljak a munkaügyiben?
Fölösleges regisztrálnod.
Bekerülsz egy adatbázisba, de egy fillért sem kapsz, és a TB-det se fizetik. Elvben értesíthetnek munkalehetőségekről, de úgyse fognak.
3 havonta meg kell jelenned személyesen, amiért az ég világon semmit nem kapsz cserébe. Csak időpazarlás.
Már most is regisztrálhatsz.
Felénk pl. működik a kiközvetítés (ha megfelelsz a közvetítést kérő munkáltató feltételeinek, értesítenek, hogy mikor menj állásinterjúra)
Ha legalább 3 hónapja regisztrált álláskereső vagy, igényelhetsz Start bónusz kártyát (ami kedvezőbb lehet, mint a start kártya)
A 3 hónapos regisztráltság után a munkáltatód foglalkoztatási kedvezményt is igényelhet a munkaügyitől (a lányom is emiatt kezdett 1 hónappal később, hogy meglegyen a 3 hónap regisztráltsága a munkaügyis támogatáshoz)
ma már bármilyen munkát el kell fogadni ha felajánlják :S
régen a végzettségednek megfelelően eggyel alacsonyabbat kellett, ma már diplomával kiközvetíthetnek utcát seperni...
inkább ne regisztrálj
Én bánom, hogy nem azonnal regisztráltam, mivel a Munkaügyi Központon keresztül kaptam állást. (Nem is rosszat!)
2 éve volt egy ösztöndíjas programjuk, ami abból állt, hogy a fizetésed 60%-át a Központ fizette, a többi részét a munkáltató.
"régen a végzettségednek megfelelően eggyel alacsonyabbat kellett, ma már diplomával kiközvetíthetnek utcát seperni...
inkább ne regisztrálj"
Bocs, de szerintem az csak a közmunkánál van.
Amúgy a M. K. nem igazán ad semmilyen munkát, viszont egy év múlva a regisztráció miatt jogosult leszel a 22. 800-ra.
"Elvileg októberig diáknak számítok (addig érvényes a diákigazolvány), addig ráérek vagy attól még regisztrálhatok már most is?"
A diákot lehet, hogy tudod októberig használni,(nem hivatalosan) de a jogviszonyod június végén megszünt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!