Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Június végén befejeztem az...

Június végén befejeztem az egyetemet ( megszereztem a diplomát), mikor regisztráljak a munkaügyiben?

Figyelt kérdés
Elvileg októberig diáknak számítok (addig érvényes a diákigazolvány), addig ráérek vagy attól még regisztrálhatok már most is?
2012. júl. 30. 18:53
 1/9 anonim ***** válasza:
57%

Fölösleges regisztrálnod.

Bekerülsz egy adatbázisba, de egy fillért sem kapsz, és a TB-det se fizetik. Elvben értesíthetnek munkalehetőségekről, de úgyse fognak.

3 havonta meg kell jelenned személyesen, amiért az ég világon semmit nem kapsz cserébe. Csak időpazarlás.

2012. júl. 30. 19:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Már most is regisztrálhatsz.

Felénk pl. működik a kiközvetítés (ha megfelelsz a közvetítést kérő munkáltató feltételeinek, értesítenek, hogy mikor menj állásinterjúra)

Ha legalább 3 hónapja regisztrált álláskereső vagy, igényelhetsz Start bónusz kártyát (ami kedvezőbb lehet, mint a start kártya)

A 3 hónapos regisztráltság után a munkáltatód foglalkoztatási kedvezményt is igényelhet a munkaügyitől (a lányom is emiatt kezdett 1 hónappal később, hogy meglegyen a 3 hónap regisztráltsága a munkaügyis támogatáshoz)

2012. júl. 30. 19:58
 3/9 anonim ***** válasza:

ma már bármilyen munkát el kell fogadni ha felajánlják :S

régen a végzettségednek megfelelően eggyel alacsonyabbat kellett, ma már diplomával kiközvetíthetnek utcát seperni...

inkább ne regisztrálj

2012. júl. 31. 14:33
 4/9 anonim ***** válasza:

Én bánom, hogy nem azonnal regisztráltam, mivel a Munkaügyi Központon keresztül kaptam állást. (Nem is rosszat!)

2 éve volt egy ösztöndíjas programjuk, ami abból állt, hogy a fizetésed 60%-át a Központ fizette, a többi részét a munkáltató.

2012. júl. 31. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:

"régen a végzettségednek megfelelően eggyel alacsonyabbat kellett, ma már diplomával kiközvetíthetnek utcát seperni...

inkább ne regisztrálj"

Bocs, de szerintem az csak a közmunkánál van.

Amúgy a M. K. nem igazán ad semmilyen munkát, viszont egy év múlva a regisztráció miatt jogosult leszel a 22. 800-ra.

2012. aug. 1. 23:20
 6/9 anonim ***** válasza:

"Elvileg októberig diáknak számítok (addig érvényes a diákigazolvány), addig ráérek vagy attól még regisztrálhatok már most is?"

A diákot lehet, hogy tudod októberig használni,(nem hivatalosan) de a jogviszonyod június végén megszünt.

2012. aug. 1. 23:22
 7/9 kapo1588 ***** válasza:
Milyen diplomád lesz? az esélytelen hogy azzal dolgozz?
2012. aug. 2. 07:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem lesz, már van:) környezetmérnöki. nem esélytelen h elhelyezkedjek vele (legalábbis remélem), csak kérdés mennyi időbe telik, ezért vacillálok h regisztráljak-e a munkaügyiben vagy ne.
2012. aug. 8. 18:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Máris regisztrált munkanélküli akarsz lenni? Miért nem mész el dolgozni?Munkanélküliként akarod kezdeni diplomás pályafutásod,ha nem volt munkaviszonyod,semmit kapsz a munkaügyiből,totál felesleges sorban állni.
2013. okt. 5. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!