Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mindig azt írjátok, hogyha az...

Mindig azt írjátok, hogyha az ember beszél egy nyelvet felsőfokon, milyen jó állást lehet találni. Mégis hol?

Figyelt kérdés
Én angolul felsőfokon beszélek, spanyolul középfokon, németül alapfokon. 3 hónapja keresek állást, még interjúig sem jutottam, pedig még munkatapasztalatom is van.
2012. júl. 27. 20:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

A másik tévhit meg, amivel mindig jönnek, hogyha beszélsz nyelvet, akkor miért nem mész ki külföldre? Ja, és ott mit csinálsz?

Most levelezek németekkel egy levelezőtársprogramban, és ott azt írták nekem, hogy Németországban is egy diplomás helyre elvárt a min. 2 nyelvismeret. (Német az ország nyelve). Tehát akkor 3 nyelven kéne beszélni. Azért itt nem sok olyan ember van, szerintem.

Én is néztem az angliai álláshirdetéseket pl. és hát az a minimum, hogy francia felsőfok.

2012. júl. 28. 22:56
 12/18 anonim ***** válasza:
61%

nem mindegy, hogy a nyelvek mellé mi a szakmád. a te területedet nem ismerem, így fogalmam sincs milyen ott a munkapiaci helyzet.

én négy nyelvet ismerek és használok felsőfokon (angol, német, francia, olasz) és kettőt középfokon (spanyol, orosz), de mellé bölcsész diplomám van. otthon másfél évig kerestem munkát, egyetlen egy helyre hívtak be. mikor kitöröltem a nyelveket az önéletrajzomból és csak az érettségit hagytam bent, meg egy angol középfokot, akkor felvettek volna egy ügyvédi irodába telefonos recepciósnak meg mosogatónak minimálbérért. inkább eljöttem külföldre, azóta minden rendben.

2012. júl. 29. 07:24
 13/18 A kérdező kommentje:
Az igen, de azért nem sokan beszélnek ennyi nyelvet Magyarországon. Te is hogy csináltad ezt?
2012. júl. 29. 09:39
 14/18 anonim ***** válasza:

2 ffokúm van (angol, német),egy alapfokúm (orosz),2 diplomám, féléve sikertelenül pályázok, 154 a beadott pályázataim száma.

A netre kitett hirdetések nagy része meg kamu (csak adatokat gyűjtenek a cégek), vagy meg kell hirdetni, de már megvan rá az ember...

Diploma, és 1-2 nyelv ffokú ismerete sok helyen alapkövetelmény, ahova meg nem az (recepciós, mosogató, oda meg a túlképzettség miatt nem kell az ember).

2012. júl. 29. 15:55
 15/18 anonim ***** válasza:
Ne hidd, hogy nem sok ember beszél nyelveket. Hr vezetőként dolgoztam, naponta több100 pályázat futott végig a kezemen és bizony a 23-38 éves diplomás korosztály zöme beszél 2-3 nyelven, csomó-csomó jó önéletrajz van, de csak 1 nyitott pozíció volt. Most azt gondold el, hogy egy helyre 1500 kiváló pályázat érkezik be. És csak egy ember kell a cégnek. A többi adatbázis (gyakorlatilag kuka). Most senkinek se könnyű elhelyezkedni. Még annak könnyebb, aki "egyszerű cselédlélek", mert mosogató szinte mindig kell, igaz havi nettó 40-60ért, ha ugyan be van jelentve az illető.
2012. júl. 29. 15:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindenki azt mondja: Dehát miért nem mész ki külföldre, ha jól beszélsz németül? Azért, mert mondjuk rajtam kívül ott olyan 60 milla ember beszéli nálam jobban a nyelvet. És ott sincs már irodai meló (kivéve: mérnökök és az eügy), oda is csak cselédnek lehet menni: takaritó, mosogató, szobalány, bébisitter....stb.
2012. júl. 29. 16:05
 17/18 A kérdező kommentje:

Persze, azért azt is tudni kell, hogy sok ember beírja az önéletrajzba, hogy beszéli a nyelvet, de valójában nem. Ezt persze az önéletrajzból nem látni.

Az ex-munkahelyemen mesélte a főnököm, hogy a behívott pályázók nagy része állította, hogy beszéli a nyelvet, de amikor kérdezett tőle valamit, kb, hogy beszélj magadról, már megállt a tudomány. Szóval azért azt nem hiszem, hogy 1500 jó pályázat van. Mondjuk egy 30-40 a reális, de sajnos abból is elég nehéz kitűnni.

2012. júl. 29. 16:36
 18/18 anonim ***** válasza:
Mindegy is, mert 1500 ember, ha papíron meg is felel, úgyse lesz behívva interjúra max 5-6. Abból pedig nagy valószínűséggel akad olyan, aki nem kamuzott és minden feltételnek megfelel. Ha mégse, akkor megint kiválasztanak 5 szerencsést, aki bejöhet interjúra. Lottózz inkább!
2012. júl. 29. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!