Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szituációs gyakorlatok állásin...

Szituációs gyakorlatok állásinterjún? Voltatok ilyenen?

Figyelt kérdés
Állítólag augusztusban be fognak hívni egy ilyenre. Könyvelői állás, tapasztalatot nem kérnek. Bár dolgoztam már számvitelen, nem egészen ilyen területen. Csoportos meghallgatás lesz. Mégis mire kell készülnöm? Miket kérdeznek? Hogy döntik el ez alapján, hogy kit vesznek fel?
2012. júl. 26. 09:49
 1/3 A kérdező kommentje:
Angolul assessment center, rákerestem a neten, és hát ki vagyok akadva. Most ilyenek alapján döntik el, hogy ki lesz a jó könyvelő? Az előző munkahelyemen 7 évig dolgoztam, referenciát is adnak, van szakirányú diplomám, most az miért nem elég? Inkább felvesznek valakit szakirányú végzettség nélkül, mert az jobban tudja, hogy mit vigyen magával egy lakatlan szigetre?
2012. júl. 26. 10:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Csoportos meghallgatásnak sosem voltam a híve, és ha kellett mennem mindig rossz szájízzel mentem el.

Állásinterjú alapja szerintem az, hogy a munkaadó személyesen találkozzon a potenciális jelöltekkel egyenként, és nem csoportosan.

Jobban megismerhető így a potenciális jelölt készsége és alkalmassága.

Szituációs gyakorlat könyvelői poszton?

Valószínűleg tesztet kell kitölteni. Kb. számvitel szigorlat szinten és semmi köze nincs a gyakorlati élethez.

Ha pl. a tesztet 80-90 %-on tudod teljesíteni, akkor számíthatsz egy második körös interjúra.

Sok sikert.

2012. júl. 27. 11:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi. Igen, én sem látom nagyon értelmét könyvelői poszton a szituációs gyakorlatnak. Dehát sajnos sok helyen a hr-esnek fogalma sincs, mit kéne csinánia.

A csoportos interjú ötlete nekem sem nagyon tetszik, nehéz kitűnni így a tömegből, úgy, hogy szóhoz is juss, de mégsem tűnj nyomulósnak.

Közben beszéltem a férjemmel, ő volt ilyenen, azt mondta, hogy nagyjából mindenki jól teljesített, ő is. Megmondták neki az értékelésen. Mégsem őt választották. Szóval nem sok értelme van az ilyen interjúknak, szerintem.

2012. júl. 27. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!