Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Művész vagyok, szépen rajzolok...

Művész vagyok, szépen rajzolok, kereshetek vele pénzt?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy elvileg aki művészettel foglalkozik az ne akarjon ebből meggazdagodni.

De mostanában nagyon kell a pénz, gondolkodtam azon, hogy van néhány rajzom, festményem, akár el is adhatnám őket. Tudtok olyan oldalakat, ahová felrakhatom ezeket és ha nem is vennék meg, esetleg felkelteném vele olyanok figyelmét, akik portrét szeretnének családtagjukról, kedvenceikről, akármiről, esetleg illusztrátor kellene gyermekkönyvhöz stb.

Valaki tud segíteni?

2012. júl. 21. 11:21
 1/6 SzilKa ***** válasza:
95%
deviantart, facebook
2012. júl. 21. 11:49
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

Termékillusztrációk, logók vagy csomagolások tervezése nem érdekelne? Pl.: [link]

Amúgy a festményekkel pár gallériában érdemes bepróbálkozni, hátha érdekel valakit, esetleg itt : [link]

De ha nincs rangod és elismertséged, akkor esélytelen, hogy jó árat kapj ezekért, alapanyagköltség felett egy kicsivel lehetnek.

2012. júl. 21. 13:11
 3/6 Alaque válasza:
22%
Ne reménykedj, hogy illusztrátor lehetsz diploma meg ilyen szarságok nélkül. Lehet, hogy valaki remek zenét tudna komponálni TV-műsorokhoz, de ha nincs szakirányú diplomája, senkit nem érdekel. Ez itt nem Amerika, haver. Ez itt az Észak-Balkáni Köztársaság. Egyébként az első hozzászóló okosat Mondott!
2012. júl. 21. 13:12
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát, ja. Köszi a válaszokat, tudom, hogy papír nélkül meg ismerősök nélkül semmire sem megyek, de egy kérdést megér. 3. válaszoló kommmentje tök igaz :D

2. megnézem a linkeket, köszönöm

2012. júl. 21. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Már miért ne kereshetnél vele pénzt. Ha Gipsz Jakab szeretne csináltatni egy portrét a feleségéről, és erre rá is tud szánni egy összeget, akkor logikusan olyat kér meg, aki ezt a munkát (adott összegért) szívesen és színvonalasan elvégzi. Te szépen rajzolsz, ezért logikus választás, hogy téged bíz meg. Én rosszul rajzolok, ezért engem nem bízna meg, és én nem is vállalnám el. A tudásodnak van értéke a piacon, bár nem tudom megmondani, hogy mennyi.

Innen azonban a kérdés már nem a művészetről, hanem elsősorban marketingről szól. Az embereknek tudniuk kell, hogy te létezel, vállasz ilyen munkát számukra elfogadható áron, és igényesen el is végzed azt. MEg persze nem árt, ha tudják, miért pont téged válasszanak, és ne mást. MEglehetősen sok ember van, aki szépen rajzol, és szivesen keresne pénzt vele.

Megkereshetsz galériákat, internetes művészeti oldalakat, kocsmákat, kávézókat, ahol a képeidet kirakják. Megkereshetsz kiadókat, írókat. Érdeklődj, hogy találkoznak-e az elképzeléseitek. Csinál(tat)hatsz saját honlapot, feladhatsz apróhirdetést. Nem tudom garantálni a sikeredet, de lépned kell, és ebben az irányban van az előre.

2012. júl. 21. 16:13
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is művészféle vagyok,de sajnos nem jutok egyről a kettőre.Talán az Ebay.com-on kellene megpróbálnod.
2012. júl. 21. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!