Hogy működik a tőzsde? (lejjebb)
Milyen könyvet hozzak ki a könyvtárból? Mi az a short, pip... és az alap(ami a fontos): tőzsde lényege: valamit olcsón veszek és azt később(óra, napok, percek?) megpróbálom drágábban eladni, ha feljebb ment az ára. Próbálkozom demoval, de nem értem, ha veszek valamit, írja a profitot +-, és a végén le kell zárni, ha "megállok", ha feljebb ment az értéke az + profit. DE a vétel-eladás nem egy pillanat? Miért nem úgy működik, hogy veszek egy hordó olajat 100forintért hétfőn délben, van 1 hordó olajam és ha látom, hogy a hordó értéke már 120ft kedden akkor eladom az 1 hordómat. Remélem értitek mire gondolok. ezzel szemben a "valóságdemo"ban venni akarok 1 hordót 100ért várok-várok az értéke 120 lezárom(mit zárok le?) nyertem 20 forintot(elvileg), de hol a hordó és mit vettem?"" mért nem úgy működik ahogy én gondolom?
köszi a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!