Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban megkeresi egy...

Németországban megkeresi egy tanár az 1500 eurót havonta?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 01:18
 1/8 anonim ***** válasza:

HA netán igazgató, akkor igen,ha csak tanár, akkor nem.

A fiam általános iskolai tanár, és most emelték magasabb kategóriába, igy kap BRUTTO 900 eurót, tavaly még csak 800-at kapott. Egy gimnáziumi tanár (volt egyetemista osztálytársa) kap 1100 Eurót.

2012. júl. 17. 07:37
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem világos, hogy mire vontakozik a kérdésed, de tudod azt, hogy Németországban CSAK német állampolgát lehet tanár?
2012. júl. 17. 08:08
 3/8 A kérdező kommentje:

Hát ez nagyon kevés. Abból jóformán meg sem lehet élni Németországban.

Pedig én találtam egy oldalt, ahol azt írják, hogy egy tanár bruttó 4959 eurót keres havonta átlagosan.

[link]

2012. júl. 17. 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, aki ezt irta, honnan szedte az adatokat, de ez az a tipikus "nyugaton mindenki csak lapátolgatja otthona pénzt, hogy ne penészedjen be" mese.

Itt nincs olyan fizetésböl élö (tehát nem nagyfönök, vagy tökés), akinek 3000 euro fölött lenne a fizetése.

Mellékesen Németországban az ÁTLAG fizetés 2011-ben kb 2500Euro volt, 2012-ben kb 2700 Euro. Ebben benne vannak a miliomosok is, akik azért eléggé megemelik a statisztikát.

Itt meg tudod nézni, hogy ténylet igy van (egész elnn vannak az utóbbi évek adatai):

[link]

2012. júl. 17. 19:51
 5/8 A kérdező kommentje:

Én azért a Wikipédia szavára nem adnék túlságosan.

Mellesleg az én általam linkelt blognak van forrása:

[link]

valamint ez

[link]

2012. júl. 17. 20:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyrészt a német Wikipédia igen megbízható, másrészt egyetlen ismerösöm sem kap annyit, mint amennyi az általad belinkelt oldaon szerepel, pedig született németek (nem MO-ról idescöppent valakik), megfelelö (itteni) végzettséggel, és sok éves tapasztalattal meg munakviszonnyal.

SZóval ne tudom, hogy honna vannak ezek az adatok, de ugyanazt a lista meg számok vannak mindegyikben, tehát EGY eredete van, ami - szerintem - nem reális.

2012. júl. 17. 21:12
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem mondom, hogy hazudsz, vagy bármi ilyesmi, de minden oldalon más összeget írnak.

Pl. [link]

Illetve egy 2005-ös cikk:

[link]

2012. júl. 17. 21:34
 8/8 A kérdező kommentje:
És egy 2010-es: [link]
2012. júl. 17. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!