Németországban megkeresi egy tanár az 1500 eurót havonta?
HA netán igazgató, akkor igen,ha csak tanár, akkor nem.
A fiam általános iskolai tanár, és most emelték magasabb kategóriába, igy kap BRUTTO 900 eurót, tavaly még csak 800-at kapott. Egy gimnáziumi tanár (volt egyetemista osztálytársa) kap 1100 Eurót.
Hát ez nagyon kevés. Abból jóformán meg sem lehet élni Németországban.
Pedig én találtam egy oldalt, ahol azt írják, hogy egy tanár bruttó 4959 eurót keres havonta átlagosan.
Nem tudom, aki ezt irta, honnan szedte az adatokat, de ez az a tipikus "nyugaton mindenki csak lapátolgatja otthona pénzt, hogy ne penészedjen be" mese.
Itt nincs olyan fizetésböl élö (tehát nem nagyfönök, vagy tökés), akinek 3000 euro fölött lenne a fizetése.
Mellékesen Németországban az ÁTLAG fizetés 2011-ben kb 2500Euro volt, 2012-ben kb 2700 Euro. Ebben benne vannak a miliomosok is, akik azért eléggé megemelik a statisztikát.
Itt meg tudod nézni, hogy ténylet igy van (egész elnn vannak az utóbbi évek adatai):
Egyrészt a német Wikipédia igen megbízható, másrészt egyetlen ismerösöm sem kap annyit, mint amennyi az általad belinkelt oldaon szerepel, pedig született németek (nem MO-ról idescöppent valakik), megfelelö (itteni) végzettséggel, és sok éves tapasztalattal meg munakviszonnyal.
SZóval ne tudom, hogy honna vannak ezek az adatok, de ugyanazt a lista meg számok vannak mindegyikben, tehát EGY eredete van, ami - szerintem - nem reális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!