Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Itthon egy középiskolai...

Itthon egy középiskolai nyelvtanár egy erős középosztálybeli színvonalon meg tud élni?

Figyelt kérdés

Ugyebár itthon nincsenek túlfizetve a középiskolai tanárok, a kezdő fizetés körülbelül 100 ezer forint körül van.

De a nyelvtanárok emellett tudnak magánórákat is adni. Abból mennyi pénz jöhet még be egy hónapban?

Az így összejött pénzből egy középiskolai nyelvtanár jó színvonalon tud élni Budapesten, nem?

2012. júl. 10. 17:08
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Nem! Szerintem ha keres valaki 250-280 nettót, az lehet már középosztálybeli, mert abból már megtakarítani is lehet jelentősebb összeget. Ennél alacsonyabb összegből nem lehet tisztességes, emberhez méltó életet élni, gyermeket nevelni. Tapasztalatom szerint legalábbis. Tisztelem és minden elismerésem azoknak, akik megtudnak élni 80.000 Ft vagy kevesebből, ők az igazi túlélők.
2012. júl. 10. 17:19
 2/6 A kérdező kommentje:
De egyedülállóként sem lehetne megélni kényelmesen 150 ezer forintból?
2012. júl. 10. 17:30
 3/6 anonim ***** válasza:
41%

Kényelmesen?

Matekozzunk:

1 főnek a kényelemhez szerintem kell legalább 50 nm. Ez egy jobb környéken egy normális lakás esetében min. 60.000 Ft + rezsi ( legyen 30.000 / hó átlagosan .

Tehát elmegy 90.000 Forint egy rendes lakásra rezsivel.

Aki kényelmesen él, az nem főz minden nap magára, sőt, nem is zsíroskenyéren és paprikás krumplin él, hanem normális kajákat eszik, illetve néha napján ne adj isten leül meginni egy kávét valahol. Erre simán lehet 50.000 Ft-ot számolni havonta.

Most járunk rezsivel és táplálkozással 140.000 Ft-nál.

Neked a ruházkodásra / szórakozásra / hobbira / egyéb dolgokra elég 10.000 ft havonta?

2012. júl. 10. 17:48
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemi végzettséggel a kezdő fizetés 120ezer nettó körül van. Magánórákkal ehhez (napi két órát 2500 Ft-os óradíjjal számolva) még egy százast hozzá tudsz elméletben keresni, gyakorlatban ebből egy 20%-t vonj le, mert ennyi óralemondás szinte mindig lesz. Ebből egyedül már vígan megélsz Budapesten, ha nem egyedül élsz, akkor meg kapásból hozzájön még egy kereset.
2012. júl. 10. 17:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Én Győrben, 280 000 nettóból vígan elélek, bár a lakás sajátom. Éltem 2 évig Pesten kb 50 000- el volt több bevételem, de pont arra volt elég, hogy nullára kihozzam a hónapot. Persze másoknak feleslegesnek tűnő dolgokra sok pénz elment, de ennek 5 éve és 23-25 éves voltam. A színvonal meg emberfüggő. Én sportkocsi és motormániás vagyok, nekem ez most is sokat kivesz a zsebemből.
2012. júl. 10. 18:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem van egy ismerősöm ő .<>-Đldlsa Đsléas álő őé
2012. júl. 15. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!