Mennyit keres egy angol tanár, ha vállalkozóként magánórákat ad?
sajnos, sokan vannak, akik a pár év angol nyelvterületen kint töltött idő miatt feljogosítva érzik magukat a tanításra képesítés nélkül, illetve egyetemi tanulók akik jövedelem kiegészítésként űzik a tanítást. Nos ők nagyon leverik az árakat, tehát ha Te bemondod a számlás 3500 forintos óradíjad (45-50 perc) több ügyfél hüledezni fog.
Pedig tisztességesen adózva, készülve az órára ez még a minimum díj lenne. (Egy számítógépes grafikus nem dolgozik 5000/óra alatt, és semmi felelőssége nincs)
Angolt tanítani vállalkozóként annyi jövedelem, mint recepciósnak lenni egy cégnél kb.
Magántanárként valóban 1-2 ezer a max, amit megadnak érte. Egyedül vagy, nincs mögötted cég, iskola semmi, akkor ennyire futja, kb ott vagy, mintha elmennél tanítani egy nyelviskolához csak éppen a nyelviskolánál legalább a tanulószám biztosabb... eleinte.
Minőségi különbséget akkor érhetsz el, ha saját nyelvsulit nyitsz, de elég telített a piac ezen a téren (ismerőstől tudom - esetleg vidéki városokban...). A következő ugrás pedig az akkreditáció, ami nem olcsó, viszont utána akár céges tanfolyamokat is szervezhetsz, amiben elég nagy pénz van.
A válaszolók többsége szerintem nem igazán járt még magántanárhoz, ugyanis ma már nem igazán lehet senki találni 3000/óra alatt, ami színvonalas is. Persze vannak egyetemisták, akik vállalják 1000 Ft körül is, de oda az életbe nem mennék.
Egyébként magántanárként ma már senki nem ad számlát és a diákok sem igénylik, úgyhogy ha van egy rendes ügyfélköre az embernek, akkor azért össze lehet szedni belőle egy normális összeget.
Szerintem 3-4000 óránként teljesen reális, alatta tuti nem tanítanék.
Én főállású tanár vagyok (általános iskola), mellette adok magánórákat (angol). Egy kisvárosban élek, 1000 ft-ot tudok elkérni óránként (60 perc). Még így is akad diák, aki minden 2. órát lemond, mert nem tudja kifizetni.
És egyre "silányabbak" a diákok. Remekül lehet azokkal dolgozni, akik azért jönnek nyelvet tanulni, mert külföldre készülnek dolgozni. Ők komolyan a veszik. A korrepetálásoknál, nyelvvizsgázóknál egyre inkább azt érzem, hogy csak kényszerből járnak (diploma, plusz pont, szülő nyomására stb.), és én már jobban akarom, mint ő..... hihetetlen mennyiségű segédanyagokat gyártottam,szinte mindent kézhez kap, csak tanulni kellene és nem teszi.... Persze akad kivétel.
Nyelvvizsgázókat már nem vállalok. Szörnyű, hogy az iskolai kudarcok után, már itt is ezt kell megélnem....
Közben magán úton spanyolt tanulok, remek a tanár, ő 1500 ft-ot kér óránként(középiskolai tanár).
A városban 3 "nyelviskola" van, 800-1000 ft-os óraárakon versenyeznek egymással.
8-as vagyok
azért remélem, nem baj hogy leírtam az itteni helyzetet.
Különösen üzentem az 5. válaszolónak, aki szerint 1000 ft-ért nem kap minőségi oktatást, és 3-4 ezer alatt ő nem is tanítana... mert ez attól is függ, hogy hol laksz.
Illetve rengeteg szülő kap minimálbért, ők nem tudnak kiperkálni 3-4 ezret egy óráért... sokszor még 1000 ft-sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!