Bruttó 108 ezer 60 ezer nettó?
naná, h kevés! enyit a minimálbéresek (br. 93 ezer ft) visznek haza, vagy még többet is. Ha volt éjszakád és d.u-od, majdhogynem az alapodat haza kéne vinned.
bérpapírodon mi van?? meg kéne nézni, mire vontak le ennyit. meg hogy rajta vannak-e, elszámolták-e a potlékokat.
A bruttó 108.000,- a szakképzett minimálbár. "Garantált bérminimum", vagy mi a pontos neve.
A nettója - alapesetben - 70.740,- Ft.
108000 az alapbéred. Mi szerepel a szerződésben, ez napi/heti/havi hány órára jár? Mennyi az előző hónapban (június) összesen ledolgozott óráid száma?
Mert ha pl 108000 az alapbér heti 40 órára (kb 613Ft órabér), és te ledolgoztál 6 nap éjszakát, 5 nap délutánt, összesen kb 88 órát, akkor még jó is a 60000.
"ha a múlt hetet is számolom akkor 10 nap...) "
De a múlthét már július, azt majd augusztus elején fizetik ki. Júniusban hónap közben kezdtél?
Akkor nyilván nem egész hónapra fizettek.
Viszont annak a bruttódon is látszódnia kell majd.
Gondolom, hónap közben kezdtél (júniusban - mivel azt a fizetést kaptuk most), és ezért időarányosan kaptad a bért is.
junius 8-án kezdtem.. ha a mult hetet számolom volt 6 nap éjszakásom (azaz egy teljes hét + egy nap mikor kedztem) volt 2 hét délutánosom (a multhét az egyik) és egy hét délelöttösöm..
napi 8 heti 40 óra,
és időbérként van megállíptva
Kérdezz rá a munkahelyeden, hogy miért ennyit kaptál. Kérd ki a bérlapodat, azt oda KELL adniuk. Azon pontosan látnod kell mindent. Ha nem érted, kérdezd meg a könyvelést.
Ha a magyarázat után sem értesz egyet, tedd nekik szóvá. Ha vita alakul ki, akkor fordul munkajoggal foglalkozó ügyvédhez, mert ezt mi így látatlanban nem fogjuk tudni kiszámolni neked.
Én azt mondom, hogy - tekintettel arra, hogy hónap közben kezdtél - arányosan kaptad a béredet is.
Nyilván júliusban már már rendesen lesz, ezt azért még érdemes lenne megvárni.
Ügyvédjelölt
szóval akkor azt mondjátok hogy azért ennyi mert nem elsején kedztem? akkor jó.. persze ha a bér papirt látom már én is okosabb leszek, csak bepánikoltam, hogy ennyi lesz a fizum, és hanetán erre még nem vonatkoznak az uj törvények akkor a következő még kevesebb lesz....
a baj inkább az volt hogy én egy picivel többre számoltam (egy bő 10essel) és hát már meg volt a helye minden forintnak...
első vagyok.
jahh, hogy ez nem egy havi munkabéred, hanem durván 3-3.5 hetes!
Na, így már minden érthető! Akkor szerintem minden stimmt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!