Pár napja ráakadtam egy hirdetésre hogy operátort keresnek egy cégnél. Betelefonáltam és azt mondták menjek majd be egy tesztet megírni. Na most én azt gondoltam az operátor az aki a telefont kezeli meg ilyesmi, de ahogy utána olvastam, a gyártósorra kellene menni szalag mellé. Tényleg? Friss diplomás vagyok, nem éppen erre számítottam...Innen be lehet vajon irodába kerülni később? Mennyit fizethetnek? 8 általános kell csak hozzá.
2012. jún. 30. 13:05
1/9 anonim válasza:
Persze, az operátor a szalag melletti betanított munkás divatosabb neve.
2012. jún. 30. 13:13
2/9 anonim válasza:
Aminél 8 általános a követelmény, arról sejthető hogy nem a diplomás tudásra van szükség, hanem a fizikai munkára, és beállhatsz emberi robotnak.
operátor = munkát/műveletet végző
Ha jobb minőségű a munka, akkor gépkezelő az operátor és gombokat nyomogat, ha alacsonyabb, akkor a kezét használja a szereléshez is.
Ez olyan mint a logisztikai menedzser. Jól hangzik, de mégis csak a kamionsofőrt jelenti.
2012. jún. 30. 13:15
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!
Én hülye meg még meg is kérdeztem hogy "Nem baj ha nincs szakmai tapasztalatom?" Erre mondta hogy nem, nem számít az elég ha van 8 általánosom... Hát akkor ezért. De tényleg azt hittem hogy telefonkezelő az operátor.... óóóóó....
2012. jún. 30. 13:18
4/9 anonim válasza:
szerintem a diplomádat tagadd le...
2012. jún. 30. 13:28
5/9 A kérdező kommentje:
Hát már elküldtem az önéletrajzom és abban benne van. De így más nincs is kedvem elmenni a tesztet megírni....
2012. jún. 30. 13:35
6/9 anonim válasza:
"
Ez olyan mint a logisztikai menedzser. Jól hangzik, de mégis csak a kamionsofőrt jelenti."
Raktáros, de mindegy.
2012. jún. 30. 13:43
7/9 anonim válasza:
ahhoz képest, hogy diplomád van, elég buta vagy :D
nekem nincs diplomám, mégis tudom mit jelent h operátor...
2012. jún. 30. 14:00
8/9 A kérdező kommentje:
Hát akkor te meg egy diploma nélküli nagyon okos személy vagy.
2012. jún. 30. 17:26
9/9 anonim válasza:
Az operátor az, akit régen segédmunkásnak hívtak. Csak ma a politikai korrektség nevében mindenre érthetetlen, idegen kifejezést kell használni. Ennek elméletileg az lenne a célja, hogy senki ne érezhesse sértve magát semmi miatt, a gyakorlatban viszont a hatalmat birtoklók és kiszolgálók lelkiismeretének megnyugtatására szolgál. Ez a nyelvezet személytelenebb, így könnyebb elfelejteni, hogy adott esetben például emberekről beszélünk. Diktatúrák használnak egyébként hasonló, valóságot szépítő/elfedő nyelvezetet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!