Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aláírathatják velem, hogy nem...

Aláírathatják velem, hogy nem mehetek el a cégtől?

Figyelt kérdés
Hamarosan megkezdem a munkaviszonyt, de csak nyárra maradnék ott a szeptemberi egyetem miatt. Ezt persze nem mondtam. Attól félek, hogy aláírok valami olyat, hogy tilos lesz felmondanom. Még tapasztalatlan vagyok, aki már dörzsöltebb az kérem ossza meg velem a gondolatait! ;)

2012. jún. 25. 22:44
 1/6 anonim ***** válasza:
86%
3 hónap a próbaidő, azalatt bármikor felmondhatsz. Egyébként általában szoktak kikötni felmondási időt, hogyha elmegy az ember, legyen idejük mást keresni, meg betanítani. De a legtöbb helyen nem is ragaszkodnak hozzá, aki menni akar, menjen. Persze ezen az alapon lehetne pereskedni, de nem nagyon szoktak. Olyat meg, hogy nem mehetsz el, nem iratnak alá, csak max. akkor ha taníttatnak, és ők fizetik.
2012. jún. 25. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

És mielőtt bármit is aláírunk,azt el szokás olvasni.

A próbaidőn belül,ami általában 3 hónap,indoklás nélkül felmondhatsz.

2012. jún. 25. 22:54
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Július 1-től (maximum) 6 hónap a próbaidő. Szerződésben viszont (szinte) bármi mást is lehet rögzíteni. Például határozott idejű szerződést x hónapra, x évre.
2012. jún. 25. 23:10
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Miért csak nyárra?Ember dolgozhatsz használd ki!

Maximum 3 bulival kevesebbe mész és akkor lesz kapásból X év tapasztalatod egyetem mellett,és nem 28 évesen kezdesz el dolgozni minimálbérért.Ezen gondolkozz el,simán lehet a kettőt együtt tolni.

2012. jún. 25. 23:29
 5/6 anonim ***** válasza:

nem ír hülyeséget az előző... és ha augusztus végén szólnál, hogy mi a helyzet, és valahogy megoldanátok? részmunkaidős meló? vagy rugalmas munkaidő?

óriási előnyben leszel, ha a suli alatt szerzel tapasztalatot

2012. jún. 26. 09:40
 6/6 DarkChii válasza:
Határozott idejű szerződésbe ne menj bele, ha több időre szól, mint amire te maradni szeretnél! Csakis határozatlan idejűt írj alá! A határozott időre szóló szerződésből ugyanis nagyon bajos kimászni idő előtt...
2012. júl. 4. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!