Miért azok akarnak leginkább gazdagok lenni, akik egyáltalán nem tudják hogy mit kezdjenek az életükkel?
Ez nem feltétlenül igaz,én nem csak AKAROK hanem elköteleztem magam a gazdagság felé,mert szeretem a pénzt és az ezzel járó luxust,meg amit megtehetek plusz önmegvalósítás.
Pont ezaz,hogy azok akarnak gazdagok lenni akik elkötelezettek,és hajlandóak TENNI érte.Mert kőkemény meló ez,de megéri nagyon is.
Kőkemény meló.
Úgyis kellene valami közmunkát vállalnom. Legyen a feladatom a gazdagok megsegítése. Csatlakozzatok ti is egy ilyen mozgalomhoz!
Valakik csak rámondják, de valakik pontosan tudják: a pénz érdekli őket és gazdagok akarnak lenni. Más meg gyógyítani akar, a harmadik óvodásokat nevelni, a negyediket a jogi témák érdeklik, az ötödiket meg a programozás.
A feszültség ott van, hogy csak az első esetben lehet sok pénzt keresni, mert ott ez a közvetlen cél. A többivel alapvetően nem, csak ha a hivatással együtt jár a relatív magas jövedelem. Nincs különbség olyan szempontból, hogy mennyit hajlandó tenni az illető a céljáért. Alkalmanként mindkettő sokat tesz, csak az egyikkel jár pénz, a másikkal nem, vagy kevesebb. Sőt, akinek a pénz a célja, gyakran sokkal kevesebbet dolgozik sokkal több pénzért, mint az, akinek valami más a hivatása. Pedig lehet, hogy az eredményeik alapján sokan megérdemelnék a jelentős anyagi megbecsülést, csakhogy ez a dolog ilyen igazságtalan.
15:31: és konkrétan mit dolgozol?
Amúgy én azt tapasztalom, hogy sokan irigykednek a gazdagabbakra (ez mondjuk nyilvánvaló), de amikor megtudják, hogy mi az illető napi elfoglaltsága, munkája, akkor már legyintenek, hogy ő azt nem csinálná semennyiért sem.
Ez igaz, a napokban is volt egy olyan kérdés, hogy mivel tudnék sok pénzt keresni. Most érettségiztem, nem értek semmihez.
Valóban az az aranyszabály, hogy semmiből csak semmi lesz. csak valamiből lesz valami. És ez sem mindig igaz, mert pl. tanárként a lelkem kitettem, és kaptam nettó 50 e Ft-ot, és ott pl. nincs is ranglétra, 20 év múlva is csak tanár leszel, és nem keresel több pénzt.
Én ezért elhagytam a pályát, pénzügyes lettem, de itt is nehéz érvényesülni, volt akit előléptettek, volt akit nem, és nem az érdemes szerint, hanem, hogy ki hogy tud ny..alni. Sajnos sokszor olyanok keresnek jól, akik tényleg meg sem érdemlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!