Tényleg kifizettethető a szabadság gyes alatt 6 órában?
talán itt olvastam hogy ha visszatérek dolgozni, akkor 6 órában is kivehetem a szabadságot (régebben 8 órás voltam).Létezik ez? azaz igaz? esetleg valami linket tudtok adni mert a munkáltatóm sem hallott még róla.
itt még segítettek kiszámolni is hogy bár nem sokkal, de jobban járok ha 6 órában fizetik ki+ gyes-t kapok.
Itt van 1-2 link segítségnek, kérdést is tudsz feltenni.
A lényeg:
1.) vagy a szabadságok letöltése UTÁN írod alá a munkaszerződésed módosítását, és ekkor 8 óra szerint kapod a szabik után járó pénzt ( GYES nincs mellette),
2.) vagy egyből a visszatérésed után írod alá a módosítást, ekkor 6 órás munkaidő után kapod a szabikat és mellette GYES-t is kapsz.
Érdemes számolni, melyikkel jársz jobban anyagilag!
köszi csajok. érdekes mert felhívtam a MÁK-ot és ott azt mondták mivel 8 órás voltam mikor a szabik felgyűltek, így csak 8 órában vehetem ki a szabit. akkor most mi van??
nekem 1000Ft-al lenne több a 6óra+gyes összesítésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!