Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez normális, hogy ennyire...

Ez normális, hogy ennyire ráérnek? Máshol is így van?

Figyelt kérdés
2 hónapja keresek állást, 2 diplomával, aktív nyelvtudással. Fejvadászok el vannak tőlem ragadtatva. Az elején hívogattak naponta, bent van egy csomó cégnél már az önéletrajzom. Ahhoz képest még interjúkra sem jutottam. Már én hívogatom a fejvadászokat, hogy akkor mondják meg, hogy nem, azt sem bánom, csak tudjam. De azt mondják, hogy a cég még majd behív, csak most szabin vannak, most audit, most külföldi kiküldetés. Tényleg létezik, hogy egy megüresedett állásra hónapokig nem sürgős nekik embert találni? Vagy inkább nem is akarnak? Fura ez nekem, 8 évig voltam az előző munkahelyemen, régebben azért 1-2 héten belül behívták az esélyeseket interjúra.
2012. jún. 25. 09:23
 1/7 Smartguy86 ***** válasza:
54%
Sanszos, hogy téged átbasztak. Ha egy cég beadja a fejvadászhoz az igényt akkor neki KELL az a munkaerő. Ha nem kéne, miért foglalkozna ezzel? Még egy több körös kiválasztás se tart hónapokig, főleg az, hogy még nem is szólnak... Legalább az első körnek le kell menni 1 hónapon belül, de ez már olyan cég, ahol nagyon komoly szűrés van...
2012. jún. 25. 09:33
 2/7 A kérdező kommentje:
2 céggel is vagyok így, két különböző fejvadásszal.
2012. jún. 25. 10:24
 3/7 Smartguy86 ***** válasza:
54%

Akkor valószínű, hogy hitegetnek, nehogy elpártolj tőlük. Lehet, hogy nincs is semmiféle érdeklődés, csak nem mondják, mert akkor elmennél másik céghez.

Hogyan és mennyit fizetsz nekik?

2012. jún. 25. 10:26
 4/7 A kérdező kommentje:
A fejvadásznak nem én fizetek, hanem a cég, ha visz neki embert.
2012. jún. 25. 10:34
 5/7 Smartguy86 ***** válasza:
54%

Akkor nincs több ötletem :P Én már találkoztam olyan fejvadásszal, ahol a munkakereső fizetett...

Viszont egy biztos: a cég nem vár hónapokat, ha neki munkaerő kell.

2012. jún. 25. 10:42
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én tapasztalatból mondom, hogy de bizony várnak, főleg ha magasabb pozícióról van szó.

Az okát én sem tudom ( talán költséghatékonyság?:D), de többször előfordult, hogy meghirdettek egy állást ( multi) vezető pozira, és hónapokat, vagy akár egy évet is vártak, mire valaki betöltötte.

2012. jún. 25. 11:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Az egyik cégnél azt mondták, betöltötték belsőssel. Ja, tudom, általában ez megy a jobb pozíciókkal. Aztán láttam, hogy megint hirdetnek. Erre felhívtam a fejvadászt, hogy akkor most mi van. Nem tudott semmit, még ő telefonált az én kérésemre. Aztán azt mondták neki, hogy mégis kell ember, de alacsonyabb pozícióban. Mondtam, hogy engem az is érdekelne, hát, majd hívnak, kb. ez volt 1 hónapja.

Igen, valószínűleg sokáig próbálkoznak, hogy hátha mégsem kell ember, hogy megoldják. Az előző munkahelyemről is azért jöttem el, mert létszámstop van, és GYED-ről már nem vettek vissza. A volt kolllégáim meg majd megszakadnak, annyi a munka. Előbb-utóbb oda is kell majd embert felvenniük. De egyelőre nem akarják, mert hogy állítja a főnök, hogy alig van munkájuk. Rémes ez az ország.

2012. jún. 25. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!