Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bécsben emberhez méltóbb...

Bécsben emberhez méltóbb életet lehet élni?

Figyelt kérdés

17 éves budapesti fiú vagyok. Anyukámmal élek egy 1,5 szobás panellakásban. Még ezzel nem is lenne olyan nagy baj, csak hát viszonylag nehezen élünk meg. Anyukám egy hónapban körülbelül 90 ezer forintot keres, ami nem olyan sok mindenre elég.

Én tanár szeretnék lenni (gyakorlatilag kiskorom óta), de tudomásom szerint az itthon 100-120 ezer forint körül keres. Én nem milliomos szeretnék lenni, de úgy gondolom, hogy ez nagyon kevés összeg.

Csupán annyit szeretnék keresni tanárként, hogy biztosan meg tudjak élni, el tudjak járni szórakozni/vásárolni, néhanapján étteremben enni, és azért utazgatni is tudjak, legalább Európán belül. Ez egy magyar tanári fizetésből szerintem lehetetlen. De mi a helyzet Béccsel?

2012. jún. 19. 01:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mivel Bécs magasabb színvonalú város, az árak is magasabbak.
2012. jún. 19. 07:21
 2/4 anonim ***** válasza:
23%

MAjdnem minden országban CSAK állampolgár lehet tanár, tehát Bècsben csak akkor lehetnél, ha megszerzedaz ottani állampolgárságot, meg valószinüleg az egyetemet is ott kellene végezned.

Külföldön sem igazán olcsó az élet, akik ilyet mesélnek, azoknak nincsenek igazán igényei.

A nagyvárosok mindenhol igen drágák.

2012. jún. 19. 07:33
 3/4 anonim ***** válasza:
88%
Ausztriába hívtak dolgozni 700.000 Ft körüli összegért az oktatásba, míg itthon ugyanezért a munkáért 130.000-150.000 Ft a fizetés.
2012. jún. 19. 07:35
 4/4 anonim ***** válasza:
84%
Ha külföldön akarsz jól keresni, akkor olyat tanulj, amire nagy igény van. Valamilyen szakmunka pl. Vagy legyel orvos, ápoló, mérnök, IT szakember. Nyugaton az árak magasabbak, de ha nem minimálbérért güriző tipikus vendégmunkásnak mész, akkor jobb eleted lehet.
2012. jún. 19. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!