Milyen esélyeim vannak a bekerülésre az Audiba?
Nem vagyok se autószerelő se mérnök. Sima érettségim van meg tanultam idegenforgalmat az NymE-én. Van 1 év gyakorlatom szalagon és rendelkezem targonca vezető jogsival is. Továbbá folyékonyan beszélek németül (Ahogy hallottam az Audi-nak ez fontos) és angolul is. Igazából most se keresek rosszul (135e nettó + 13e kajajegy + negyedéves bónuszok + 13. havi fizu) és viszonylag közel lakok a munkahelyemhez (kb. 10 percre), de úgy hallottam az Audi-nál ennél jóval többet kap az egyszerű szalagmunkás. Továbbá azért is érdekel, mivel most szeptembertől szeretnék Bécsben továbbtanulni mint villamosmérnök (persze csak levelezősön) és ha végzek akkor gondolom jobb esélyeim vannak előbbre jutni mérnöki pozícióba, ha már ott dolgozok 3+ éve.
Hallottam olyat, hogy csak protekcióval lehet bekerülni, meg olyat is, hogy csak szakmával (más fórumokon). Szóval itt is megkérdezem, hogy ki mit tud/gondol.
LOL!
3 hete kapok egy ilyen választ(amit egyébként már több alkalommal kaptam, de most már érdekelt, hogy mi is van "mögötte"):
"Tisztelt Pályázó!
Köszönjük a (13....) ...... munkakörre benyújtott pályázatát és érdeklődését vállalatunk iránt.
Pályázata pozitív benyomásokat keltett bennünk, így továbbításra került a szakterületileg illetékes referens részére. A pályázata elbírálása után felvesszük Önnel a kapcsolatot.
További szíves türelmét kérjük"
Tehát pozitív "benyomásokat" keltettem bennük...ezek szerint nem is egyet, bár a mondat egy kicsit magyartalanra sikerült, de ez legyen a legkevesebb...
Gondolom illett volna már jelentkezi ennyi idő elteltével, így felhívtam őket telefonon. Az illetékes referens hölgy segítőkész volt kereste a "rendszerükben" a pályázatomat.
Sehol nem találta....
Ez talán egy bizonyíték arra, hogy a beérkező online pályázatok valószínűleg beérkezés pillanatában meg is megsemmisülnek, és kapsz rá egy "random", rendszer által generált üzenetet...
Mondjuk 95% elutasítás és 5% pozitív arányban....de, hogy a pályázatodat akár pozitív akár negatív választ "dob a gép" ki(azaz valós létező személy) látja arra lenne tippem!
Az Audi ismét bizonyított... asszem elég is volt a "pályázgatósdiból" 1,5 év alatt (kb 50-60 pályázat) egyetlen valós személy sem hívott vissza tőlük telefonon egy szaros interjú miatt.
Akárhány pozitív választ "generááát a gííííp"...pedig csak és kizárólag olyan pozíciókra adtam be a pályázataimat amik relevánsak a végzettségemhez és a kiírás többi kritériumának is megfelelek akár nyelvtudás akár egyéb tekintetben.... És még a végzettségem se pék vagy "gombkötő", mert aztán ilyenekről is lehet hallani az Audiból bőven...
Nah továbbá nem foglalkozok velük az tuti...
bocs *meg is semmisülnek
csak egy kicsit ideg voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!