Próbaidő alatt is írásban kell benyújtani a felmondást?
Tudom, hogy próbaidő alatt azonnali hatállyal felmondhat a munkáltató és a munkavállaló is (én utóbbi vagyok), de ezt elég szóban közölni, vagy írásban is be kell nyújtani valamiféle felmondólevelet?
Köszi előre is a válaszokat!
Próba idő alatt nem kell írásos közlés arról, hogy Te holnaptól nem akarsz jönni. De nem árt.
Ugyanis próbaidő alatti munkaviszony megszüntetésekor a munkáltató nem köteles azonnal kiadni róla a papírokat, és kifizetni a járandóságot, hanem a közléstől számított 3 munkanapon belül teheti ezt meg. Ha van egy olyan munkáltató, aki "szemétkedni" akar, akkor tologathatja ezt a határidőt arra hivatkozva, hogy nem tud a szándékodról, vagy, hogy nem abban az időpontban közölted azt, amikorra állítod. Csak ezért érdemes írásban is közölni a munkáltatóval.
De, ha nem gennyes a munkáltató, akkor nem kötelező az írott forma, elég szóban közölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!