Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miből élnél meg egy tanyán?

Miből élnél meg egy tanyán?

Figyelt kérdés

kb 2 éve költöztem pestre, világ életemben előtte kertes házban laktam.

Nem tudom megszokni ami itt van, és a kutyának se jó, hogy nincs rendes kert.

Itt minden csupa beton sehol a fű se nő ki, igaz minden közel van de tök személytelen a szomszédok meg az ember seggébe állandóan, azt is tudom mikor melyik wczik...

Szóval úgy gondolom, mivel családi házra már nem futná, maradna egy tanya, de hol érdemes, és hogy lehetne megélni ott?

Sima szakács vagyok érettségivel, megtakarításom semmi, csak a lakásom van.

2012. máj. 26. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy város közelében van a tanya,ahonnan be tudsz járni dolgozni,akkor jó ötlet. Ma már sok tanyában van villany. Igaz,hogy csak földes utak vannak.

Tanyából megélni nem egyszerű. Sok pénz kell a szükséges talajművelő gépekhez, kell öntözési lehetőség stb. Kell hozzá szakértelem is.

2012. máj. 26. 18:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan régen olvastam egy cikket arról, hogy élnek meg 2012-ben emberek a saját birtokukon, tanyájukon.

Ha ilyen szándékkal kezdesz a költözésnek, akkor FELTÉTLENÜL nézd meg a ház és a telek mellett azt is, hogy mit lehet megtermelni. Van olyan talaj, ahol jól megél a hagyma, krumpli, sárgarépa, még eladásra is jut.

Máshol nem érzi jól magát, viszont a föld feletti növények szeretik.

Úgy élnék meg, hogy ültetnék, állatot tartanék, ha van többletem, eladom.

Pl. nagy telken lehet kukoricát termelni, és tyúkot tartani, ami ad húst és tojást, ha ügyes vagy, szaporodnak is neked szépen. :)

Ha állatot tartasz, akkor kell takarmányt is termelni, amihez bár jócskán kell kert, sőt földbirtok.

Nem mindegy, milyen környéken teszed mindezt, mert ha ezt-azt ellopnak, azt még átvészeled, de ha letarolják mindened egy éjjel, mint a sáskák, akkor vége a dalnak.

Szakácsként találsz munkát elég sok helyen, ahol kis kertes házat is tudsz venni, viszonylag nyomott áron.

2012. máj. 26. 18:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát földet biztosan nem művelnék. Annál bizonytalanabb vállalkozás kevés van. Akkor már inkább indíts egy kifőzdét.
2012. máj. 27. 14:55
 4/7 anonim ***** válasza:
Általában tanyákat úgy adnak el hogy van mellé valamennyi földterület is. Szóval én gazdálkodnék, illetve ha ez nem hoz elég pénzt akkor egy közeli városba járnék dolgozni mellette.
2012. máj. 29. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogy miből élne valaki egy tanyán, az sok mindentől függ. Például hogy munkavállaló akarsz-e lenni, vagy teljesen a magad ura. Az első esetet városról ismerheted, kocsival eljárhatsz dolgozni. A másik érdekesebb. Szerintem szerezz tanyán élő ismerősöket, akiknél dolgozol és ott menet közben kialakul benned az hogy mit szeretnél csinálni önállóan egy tanyán. Dolgozhatsz náluk nem csak pénzért de szállásért és ellátásért is, persze a fő cél a tudás és tapasztalat szerzése. Én magam is ismerem a tanyasi életet, szoktam is visszajárni oda állagmegőrzési munkákat végezni. Hát csend, nyugalom van, fantasztikus az egész. Ha valahol feltöltődik a lélek, akkor ott igen. De ugyanakkor hátrányai is vannak a várossal szemben.
2014. febr. 2. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló vagyok ismét. Ahogy mondják, az éhség a legjobb szakács. Tehát meg fogsz élni egy tanyán is, hogy hogyan, az egyéntől függ. Valaki alkalmazott szeret lenni, valaki csak önállóan szeret a sajátjában dolgozni. Nem tudom te melyiket szereted, de ha ott élsz vagy ahogy írtam, próbaképpen ott laksz valami ismerősöknél, rájössz hogy miből élnél meg legszívesebben. Aztán ha nem gond a megélhetés, akkor válassz egy tanyasi lakhelyet.
2014. febr. 2. 20:26
 7/7 anonim válasza:

Hát ha van annyi föld hozzá akkor gazdálkodásból (nagy fényűző jólétre ne számíts)!

Ha nincs akkor inkább csak saját célra tudsz.

Én nem tudom, hogy hol érdemes, nem ismerem az ország minden zegzugát, de neked érdemesebb egy pesthez közelebbi településen, és ahol nem lopnak még mint az állat (egyik válaszoló említette, és jogosan).

Ha nem eldugott helyen sikerül találnod egy jót akkor még ha azt találod is el könnyebb lenne eljárnod melózni.

2014. febr. 2. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!