Magyarországon tényleg felér egy öngyilkossággal tanárnak menni?
Ahova én járok ott elég rossz a helyzet. Igaz elég jó sulinak mondják, de csak azért mert nem nagy a követelmény.
A tanárokat nem motiválja semmi sem, diákok nem tanulnak, nem kapnak annyi pénzt amennyit érdemelnének.
Így meg is értem őket hogy nincs kedvük, erejük, stb tanítani.
Nem, ez nem igaz.
Tanárnak menni önmagában nem öngyilkosság.
Csak elég kellemetlen dolog az éhhalál...
van 1 tanárom aki épp megorrolt rám(meg a haverjaimra)mert azt hiszi róla beszélünk órák alatt és rajta nevetünk.
A nő nyom v 160 kilót ezért nagyon komplexusos.
Ezt,most azért írtam le mert olyan ne menjen tanárnak akinek komplexusai vannak,aki nem tudja elfogdni ha kibeszélik,aki nem képes tiszteletet kivívni és emelett ember maradni.(ha ezeket nem tudja megtartani rövid időn belül kikészítik)A fizetése 1 főiskoláshoz képest alacsony,de kérdem én kinek van ilyen jó munkaideje mint nekik és kinek van ennyi szabadsága mint nekik?äés emelett csak pár írásbelit kéne kijavítaniuk-amit nálunk képtelenek időre megoldani holott órák között millió idejük van ha haza nem is viszik a munkát.--ebből az következik h nem is érdemelnem nagyobb /magasabb fizetést.persze tisztelet a kivételnek)
Én tanár voltam, otthagytam. Igen, mindenki azt mondja, hogy jó, mert sok a szabadidő, meg egész nyáron otthon vagy. Ez valóban ideális, ha kicsi gyerekeid vannak, és ha jól keres a férjed. Ellenkező esetben a szabadidőt elég nehéz kajára cserélni.
Nyelvtanárok azért nem panaszkodhatnak, nyelviskolákban lehet még különórát vállalni, vagy otthon magántanítványokat. Én magyar szakos voltam, abból senki nem akart korrepetálást.
Egyébként az is igaz, hogy manapság már elég nehéz olyan foglalkozást találni, ahol jól fizetnek. Hacsak nem vagy mérnök, még diplomával sem biztos, hogy jobban fizető állást találsz.
A gyerekekkel nekem nem volt semmi bajom. Persze mindegyik feszegeti a határokat, és nem mondom, sokszor felbosszantottak. De én nem emésztettem magam emiatt, soha nem vittem haza a problémákat. És ha jó volt az osztály, akkor kifejezetten élveztem is a tanítást. Szerintem talán itt használod a legjobban az agyad, a többi irodai munka, ha már betanultál elég unalmas tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!