Hogy keresnétek munkát a helyemben?
Leírom az egész helyzetet.
Utolsó éves egyetemista vagyok, a mostani vizsgák után már csak a szakdoga írás marad, és ha minden jól megy, februárban végzek (úgy volt, hogy most nyáron végzek, de szakdogámat nem tudtam befejezni időben). Tavaly nyáron voltam szakmai gyakorlaton egy elég jó cégénél, akkor azt mondták, hogy ha végeztem felvesznek teljes állásba.
Most kiderült, hogy a válság miatt senkit nem vesznek fel, az üres helyekre se keresnek embert, de ha most diplomáznék, akkor esetleg engem felvennének, de mivel még van fél évem a suliban, így nem vehetnek fel, majd ha végeztem esetleg... A szakdolgozat írásában, viszont ők segítenek, tehát szinte napi kapcsolatban vagyok velük. A gondom az, hogy lesz egy "üres" félévem, amikor nem ülhetek itthon, nem is akarok, munkát kell találnom.
Szerintetek hogy venné ez a cég, ha máshol dolgoznék miközben velük írom a szakdogát? Ők úgymond "számítanak rám" ha végeztem a sulival, de ha máshova megyek dolgozni, akkor ott nem csak fél évig szeretnék maradni...
Az a baj, hogy ez egy olyan szakma, hogy kb mindenki ismer mindenkit, főleg itt vidéken, és tuti kiderül, ha máshol dolgozok.
Szerintetek gond lehet ebből? Ha később mégis náluk szeretnék dolgozni, nem lesznek "megsértődve" hogy most így alakult?
Érdekes szituáció. Én a helyedben leülnék a főnökkel (vagy nem tudom ki az, aki ,,számít rád") és őszintén elmondanám neki az egész történetet: hogy van egy üres féléved, nem akarsz otthon ülni, pénzt szeretnél keresni. Ez még jó pontot is jelenthet náluk. Diploma nélkül gondolom nem tudnak neked fizetett állást ajánlani. Viszont azt nem értem, hogy más mégis alkalmaz a szakmában papír nélkül? Vagy szakmán kívül dolgoznál ebben az időszakban? ,,de ha máshova megyek dolgozni, akkor ott nem csak fél évig szeretnék maradni..." A szakmán kívül meg miért maradnál utána is?
Lényeg a lényeg, ha a szakmán kívül dolgoznál, akkor a ,,rád számító" cég meg fogja érteni. Arra figyelj, hogy ne menjen a velük való kapcsolatod és a szakdolgozat írás rovására.
Ha viszont a szakmában el tudsz helyezkedni máshol, papír nélkül, akkor ne a ,,rád számító céggel" írd a szakdolgozatod vagy ha mégis, akkor diplomázásod után mégiscsak válts.
Én ezt tenném...
Én sem értem, hogy mért annyira fontos a diplomám megléte, amikor abba a pozícióba, ahova elvileg kellenék, dolgoznak diploma nélkül is, jó nekik több éves tapasztalatuk van, de a gyakorlat alatt nagyon meg voltak velem elégedve, szóval kiálltam a próbát.
Szerintem más (kisebb) szakmai cégnél nem lesz feltétel a diploma, főleg így, hogy minden tárgyam megvan/meglesz.
Most ott tartok, hogy ha találok másik szakmába vágó munkahelyet, ahol elfogadható lesz a fizetés, akkor maradnék ott. Mert ez a nagy cég, ahova visszavárnak, szakmailag jó, de a fizetések nagyon alacsonyak, botrányosan alacsonyak...
Szakdolgozat ügy meg majd eldől. Attól függ, hogy az új hely, már ha találok, tud-e használható szakdoga témát, ötletet adni...
Értékes kis képzésre járhatsz, ha magad nem tudod kiválasztani a szakdolgozatod témakörét...Bizonyára hasznos dolgokat taníthattak, pláne, ha fél év alatt nem voltál képes kb. 50 oldalt elkészíteni...
Ha doktori disszertációról van szó - amit kétlek -, akkor elnézésedet kérem!
Ja és ne mondj munkáltatónak olyat, hogy csúsztál a szakdogával! Az egyenlő egy határidő-csúszással, főnökként senki sem kedveli a pontatlan dolgozókat.
Üdv.
Nem tudod, hogy miért nem csináltam meg a szakdogát időben, nem tudod, hogy milyen képzésre járok, nem olyan a szakma, hogy itthon ülve könyvekből meg internetről összeollózom, szinte semmi szakirodalom sincs, komoly vizsgálatokat kell csinálnom, amihez egy cég szakmai segítsége kell, ezért nem mindegy, hogy milyen témát találok ki.
100 témaötletem is van, de nem tudok egybe se belekezdeni, amíg nem tudom, hogy a cég melyikbe tudna segíteni.
Jó lenne, ha nem írnál ilyen stílusban, ha semmi értelmes ötleted sincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!