Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ma már csak bankkártyára...

Ma már csak bankkártyára utalnak fizetést, vagy van még olyan, hogy kézbe adják?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van még olyan munkahely, ahol kézbe/borítékba adják a fizetést, vagy már a bankkártyára történő utalás a megengedett.

Itt most bejelentett munkákra gondolok.

2012. máj. 2. 16:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Az egyéni vállalkozók általában még kézbe adják, a nagyobb cégek szoktak utalni.
2012. máj. 2. 16:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Szia!Köszi a választ!

Konkrétan olyanra gondoltam, ha valaki maszek boltban eladó.Az törvényes, ha a főnöke nem ad neki rendszeres fizetést, csak mikor mennyit. Ja és elvileg bejelentette, de semmi papír nincs róla.

2012. máj. 2. 16:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nincs munkaszerződés?? Akkor hogy dolgozhat ott? Ha kimennének ellenőrzésre a NAV-tól, még őt is úgy megbüntetnék. Nem egyáltalán nincs rendben így.

2012. máj. 2. 19:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a munkáltató miért nem jár utána, hogy be van-e jelentve, ha pedig akarna még a munkaügyi bíróságra is mehetne.
2012. máj. 2. 19:03
 5/10 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm ismét a válaszaid. Igazából nekem is ez volt furcsa, hogy semmilyen szerződést nem kapott arról, hogy ő ott dolgozik. A főnöke megcsináltatta vele a Start kártyát, és innentől semmit nem közölt vele.

Én is mondtam már neki, hogy ez nem állapot, hogy nincs rendszeres fizetése,csak 3000-4000 forintokat ad neki néha.Ami 1 hónapra kb 55.000 Ft.

Nem is beszélve arról, hogy se szabadságot, se táppénzt nem biztosít neki,arra hivatkozva, hogy nem lenne, aki helyette dolgozna addig.

2012. máj. 4. 16:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ne haragudj, de akkor elég buta az ismerősöd, hogy hagyja magát. Ha neki így jó, akkor ez legyen az ő dolga, pedig léphetne ez ügyben.
2012. máj. 4. 16:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van.

Azt nem tudod véletlenül, hogy azt honnan lehet megtudni, hogy be van-e jelentve?

2012. máj. 4. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A TB, vagy az OEP illetve a NAV is ad felvilágosítást! De csak ha Ő kéri személyesen.
2012. máj. 4. 18:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Megpróbálok vele beszélni!
2012. máj. 4. 18:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen!
2012. máj. 4. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!