Milyen diákmunkát keressek felsőfokú német és középfokú angol nyelvtudással?
Szervezz nyelvi tábort a fészbukon, vagy vállalj korepetálást.
45 perc 1500 ft, ezerszer jobban megéri mint valami tróger munka.
Vagy kimész határ mellé dinnyét árulni.
Én felsőfokú némettel, illetve alapfokú angollal keresek munkát, ráadásul az osztrák határ mellett! Aztán pár napja kikötöttem egy magyar cégnél irodán, 4 órában, 450ft/óráért. Még nem adom fel, de sajnos az osztrákokhoz is diákként szinte csak közvetítőn keresztül lehet kijutni, Magyarországon meg minden ismerettség, "kapcsolati tőke" kérdése, főleg ha jól fizető munkáról van szó. A barátom kint dolgozik magyar közvetítő céggel, náluk is az kap sűrűbb beosztást, több munkát, aki a főnök ismerőse, haverja, a többi meg haljon éhen, és ha hőbörögni mer valaki ezért, egyszerre kicsapják. Ilyenek a magyarok...
Ezért megyek októbertől Ausztriába tanulni. Nem 450ft/óráért tanultam több, mint egy évtizedig németül, nem azért fizettem ki többszázezret magántanárra, na meg nyelvvizsgákra, hogy utána ne használjam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!