Gyógyszerész szeretnék lenni, szerintetek belekezdjek?
még szép!
retek sok időd van.
Villányi A. - Ötösöm lesz kémiából
naná hogy van esélyed tényleg hasznos a villányi féle könyv meg régen tartott előkészítőt is .
Budapesti vagy?
jó választás,
ha elvégzed könnyen eltudsz majd helyezkedni
Az egyik legjobb választás!
Gyógyszertárban és gyógyszergyárban is remekül lehet vele keresni.
Hát szerintem meg, ha nem érdekel alapból a kémia és a biológia, akkor ne vágj bele. Tapasztalatból mondom, mert anno én is elkezdtem a gyógyszerészetet, de abbahagytam, mert legalább 80%-a a tananyagnak képletek és kémiai vegyületek tulajdonságainak a bemagolásából áll röpke 5 éven keresztül (én meg sajnos sosem tudtam magolni). Iszonyatosan nehéz elvégezni azt az egyetemet és szerintem nincs arányban azzal a felelősséggel és munkamennyiséggel az a fizetés, amit majd ezzel keresni fogsz (legalábbis itt Magyarországon, bár a magyar gyógyszerész diploma azon kevesek egyike, amit a világon szinte bárhol elfogadnak). Azt nem tudom, hogy kutatásban akarsz-e majd dolgozni vagy gyógyszertárban. Utóbbival van tapasztalatom: nagyon megterhelő a munka (napi 8 órán keresztül kell állnod, de maximálisan kell koncentrálnod, nehogy valamit elronts, pl. rossz gyógyszert adsz ki, stb), mindenért te vagy a felelős (ha az orvos hülyeséget ír fel és te kiadod, téged vonnak felelősségre), a betegek többsége iszonyú fárasztó és nagy részüknek az a véleménye rólad, hogy csak egy eladó vagy, utóbbi vélemény kb igaz is, mert egyre kevesebb a valódi gyógyszerészi munka (pl a receptre való egyedi készítmények előállítása), mindezért kevés fizut kapsz (diplomád ellenére), mert a gyógyszertárak többsége örül, ha nullszaldósra kijön egy hónapban. Előnyök: normális körülmények között valóban egy szép és nőies szakma, embereken segíthetsz, amit sokan meg is hálálnak és ez sok erőt ad az embernek, illetve a magyar orvosok által felírt receptek sok szakmai kihívást adnak:)
Nem akartalak elijeszteni, de szerintem mindenképpen gondold át, hogy mennyire vagy elkötelezett, mielőtt ebbe a nehéz fába vágod a fejszéd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!