Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Így tudok majd külföldön...

Így tudok majd külföldön dolgozni?

Figyelt kérdés

Falugondnoki és valutapénztárosi végzettségem van, utóbbi szakmában dolgozom két éve, a minimálbérnél csak nagyon kevéssel kapok többet. Örülnöm kell, hogy itt megtűrik, hogy kéthavonta mennem kell orvosi vizsgálatokra. Ahogy az ország gazdasági helyzete kinéz, az is nagy kérdés, hogy mikor dobnak ki az utcára és vesznek fel helyettem egy egészséges embert?!

Nagyon szívesen nekivágnék, mert ez az ország egyre élhetetlenebb, de mivel szívbeteg vagyok és rendszeresen orvosi vizsgálatra kell járnom, szinte reménytelen a kiköltözés. A másik nagy probléma, hogy a betegségemből adódóan nem tudok fizikai munkát végezni, márpedig egyik végzettségem sem nevezhető hiányszakmának, így elvben nem marad más, csak a fizikai munka.

Sajnos diplomám nincs, de így közel a 35-höz sajnos anyagilag nem engedhetem meg magamnak egy használható diploma megszerzését, ami ugye minimum 4 év lenne, az pedig sok, időben is, anyagilag meg végképp.

Szóval kérdem én: "velünk" mi lesz? Mi lesz azokkal, akik mennének külföldre, de nincs rá remény, hogy megtegyük? Van-e esélye egy hozzám hasonló állapotú és kvalitású embernek külföldön munkát találni?

2012. ápr. 16. 15:56
 1/2 anonim ***** válasza:
Mivel fizikai munkát nem tudsz végezni, muszáj lesz tanulni. Nem akarlak elkeseríteni, de enélkül nem látok sok esélyt.:-((
2012. ápr. 16. 15:59
 2/2 anonim ***** válasza:

A külföldhöz: ahhoz, hogy kinn élhető körülményeket tudj magadnak biztosítani, 3 dolog kell:

1. keresett szakma vagy diploma

2. nagyon jó nyelvtudás (hiszen szellemi munkát kellene végezned)

3. pénz az induláshoz.

Enélkül esélytelen.

2012. ápr. 16. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!