32 évesen Belefásultam a szakmámba, új irányba szeretnék menni, ti milyen szakmát ajánlanátok nekem, hogy újrakezdjem, és sikeres legyek?
Figyelt kérdés
Van itt olyan,aki pont ebbe a cipőbe jár,és 30 évesen jött rá,hogy amit eddig csinált,az rossz választás volt?
32 F
2012. ápr. 14. 15:08
1/2 anonim válasza:
19 évesen én nem tudok erről tapasztalatból írni, viszont régebben többször is belegondoltam, hogy mi lesz majd velem érettebb koromban. Így már most olyan irányba kutakodok, ami több év után is képes megújítani az embert.
Mivel fontos számomra az is, hogy mivel keresek sok pénzt, valami olyanba kezdtem bele suli mellett, ami emberekkel kapcsolatos, állandó mozgást igényel, és a társadalom hasznára van. Már most nagyon szeretem csinálni, és szerintem hosszú idők múlva is szeretni fogom.
2/2 anonim válasza:
Én például programozó vagyok. Nagyon jól keresek, de ha távlatokban végiggondolom az életem, akkor azt látom,hogy 14 éves koromtól csak a gép előtt ültem. Minimális élmény ér (néhány egzotikus utazást leszámítva, amit pénzért bárki megvehet),de az munkám sivár, ingerszegény, és -valljuk be- nehéz szellemi munka, napi 9-10 órát ülni a gép előtt kemény meló... Állandó tanulást igényel szabadidőben is. Persze nem lesz koszos a kezem és nem fázok, de ha másnapi rendszerességgel nem iktatnék be sportot (ami szintén sok idő),akkor elsorvadnék... Ja, és ezért két főiskolát elvégeznem, nyelveket is kellett tanulnom a szakmán kívül. Ennyi tanulás után már nem merek váltani, csak akkor,ha annyi pénzt kerestem,hogy passzív jövedelemből is megéljek, vagy pedig heti pár napot dolgozok, és próbálom élvezni a szabadidőm. Gondold meg, van-e neked is erre lehetőséged, mert 32 évesen újra pályakezdőnek lenni, manapság nem a sikeres ember ismertetőjele. Mi a szakmád? Nézd meg, mit lehet abból kihozni, hogy lehetsz profi benne, vagy van-e olyan határterület,amire átnyergelhetsz könnyebben,mintha teljesen újba fognál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!