Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön élők mennyit tudtok...

Kapo1588 kérdése:

Külföldön élők mennyit tudtok spórolni?

Figyelt kérdés
Kérlek azt is írjátok meg mit dolgoztok és mennyiért.

2012. ápr. 11. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha azért kérdezed mert külföldben gondolkodtok, akkor mondok egy trükköt.

Ahho hogy sporolni és jól tudjál élni (mindegy hol) nem szabad hogy a lakás+rezsi költsége több mint 1/3 legyen az össz bevételeteknek. ìgy tudtok félre tenni, normál éltet élni és akár nyaralni is elmenni.

Ha 1/2 a lakás költsége a bejövötöknek akkor azért szerintem normál megéltek, de félre tenni nem nagyon fogtok tudni.

Nekem a férjem német. 1 pici lányunk van (így otthon vagyok vele, már pénzt sem kapok, jön a tesó). Össz bevételünk 3000€ ebböl lakásra 1000€ adunk ki mindennel együtt. Férjem 300€ minden hónapban automatikusan félre tesz egmásik számlára, de egy kicsi így is marad, amit gyüjtögetünk pl nyaralás, Mo-i utakra (mert bizony Mo-ra haza utazni is kisebb vagyonba kerül, pl benzinköltség, pár csoki mindenkinek, barátoknál sorba születnek a gyerekek ahova ajándék stb..., otthon sok baráttal vacsora éttermekbe, mert régen láttak...).

Míg ketten voltunk 3500 € volt a bevételünk (férjem rosszabul keresett, én meg jól), és akkor is 1000€ volt a lakás, akkor jobban tudtunk sporolni, minden évben egzotikus utakra mentünk.

2012. ápr. 11. 08:03
 2/9 A kérdező kommentje:

hello

hát attól függ hogy hogy nézzük, mert mi számít lakás ktgnek? csak a rezsi? vagy a kaja is amit pl egy hónapba megesztek.. ha csak a rezsit nézzük akkor én a fizetésem 19 % költöm a lakásra.

2012. ápr. 11. 08:12
 3/9 anonim ***** válasza:

nem csak a rezsi, albérlet, hitel, + rezsi de ebbe számolj olyat mint pl tv díj, vagy otthoni telefon ami megint csak a lakáshoz tartozik.

persze ha a fizetésed 400€ akkor ez nem számít, mert 400€ össz havi megélhetésre nem elég, de egy átlagos német fizetésnél így mondják, ez minimum 1500€ legyen.

az étkezés megint csak más kérdés, de szerintem a fizetés növekedésével az igények is mindig változnak.

ja még az autóra számolhatsz autónként 200€ díjat havonta (ha csak nem messzire kell vele járni dolgozni), mert kb 200€ az amibe bele fér ha esetleg szervíz kell, benzin stb... (persze nem minden hónapban 200, de van hogy 800€ a költsége)

2012. ápr. 11. 08:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Én Angliában dolgozom, nettó 1880 fontot keresek és 680 fontot teszek félre minden hónapban.
2012. ápr. 11. 09:03
 5/9 A kérdező kommentje:

és mit dolgozol? mennyire vagy spórolós? tehát az életviteledet minimálra vetted hogy minnél többet félre tehess? Bocs ha indiszkrét a kérdés csak agyalok én is külföldön..

Köszi!

2012. ápr. 11. 09:49
 6/9 anonim ***** válasza:

"és mit dolgozol? mennyire vagy spórolós? tehát az életviteledet minimálra vetted hogy minnél többet félre tehess? Bocs ha indiszkrét a kérdés csak agyalok én is külföldön..

Köszi!"

Az IT szektorban dolgozom, nem vagyok spórolós, mindent megveszek, ami éppen kell, nem mindenáron spórolok.

2012. ápr. 11. 13:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Én határ menti ingázó vagyok, ugyh nagyon sokat félre tudok tenni. A határtól 10 kmre dolgozom egy bőrgyárba, havi netto 1600 Eurót keresek, sokat szoktam költeni ugy átlalába mert sokat bulizok, meg veszek magamnak ezt azt, de leirom forintba és euróba h mire mennyi és mennyi marad:

lakás rezsivel együtt havi 70+ tv,internet,telefon ez még 15 (sokat telefonálok:D) benzin szintén 15-20 ,bulik+ruhák az még olyan 70 körül. Szóval átlagosan olyan havi 300 körül félre tudok tenni+ a 13. és 14. havi fizetésemet azt teljesen. Én ajánlom neked, hogyha tudsz, akkor inkább határmenti melót szerezz és ugy járj át.

2012. ápr. 11. 16:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Jajj euróba elfelejtettem leírni, de azért kiszámolható:D szóval olyan 600 eurót költök havonta és 1000 marad meg (1edül élek 19/F)
2012. ápr. 11. 16:33
 9/9 anonim ***** válasza:
a kaját azt a bulik, ruhák és egyéb=70ezer be beleszámoltam, még mielött valaki megvádol h nem szoktam enni:D
2012. ápr. 11. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!