Külföldön élők mennyit tudtok spórolni?
Ha azért kérdezed mert külföldben gondolkodtok, akkor mondok egy trükköt.
Ahho hogy sporolni és jól tudjál élni (mindegy hol) nem szabad hogy a lakás+rezsi költsége több mint 1/3 legyen az össz bevételeteknek. ìgy tudtok félre tenni, normál éltet élni és akár nyaralni is elmenni.
Ha 1/2 a lakás költsége a bejövötöknek akkor azért szerintem normál megéltek, de félre tenni nem nagyon fogtok tudni.
Nekem a férjem német. 1 pici lányunk van (így otthon vagyok vele, már pénzt sem kapok, jön a tesó). Össz bevételünk 3000€ ebböl lakásra 1000€ adunk ki mindennel együtt. Férjem 300€ minden hónapban automatikusan félre tesz egmásik számlára, de egy kicsi így is marad, amit gyüjtögetünk pl nyaralás, Mo-i utakra (mert bizony Mo-ra haza utazni is kisebb vagyonba kerül, pl benzinköltség, pár csoki mindenkinek, barátoknál sorba születnek a gyerekek ahova ajándék stb..., otthon sok baráttal vacsora éttermekbe, mert régen láttak...).
Míg ketten voltunk 3500 € volt a bevételünk (férjem rosszabul keresett, én meg jól), és akkor is 1000€ volt a lakás, akkor jobban tudtunk sporolni, minden évben egzotikus utakra mentünk.
hello
hát attól függ hogy hogy nézzük, mert mi számít lakás ktgnek? csak a rezsi? vagy a kaja is amit pl egy hónapba megesztek.. ha csak a rezsit nézzük akkor én a fizetésem 19 % költöm a lakásra.
nem csak a rezsi, albérlet, hitel, + rezsi de ebbe számolj olyat mint pl tv díj, vagy otthoni telefon ami megint csak a lakáshoz tartozik.
persze ha a fizetésed 400€ akkor ez nem számít, mert 400€ össz havi megélhetésre nem elég, de egy átlagos német fizetésnél így mondják, ez minimum 1500€ legyen.
az étkezés megint csak más kérdés, de szerintem a fizetés növekedésével az igények is mindig változnak.
ja még az autóra számolhatsz autónként 200€ díjat havonta (ha csak nem messzire kell vele járni dolgozni), mert kb 200€ az amibe bele fér ha esetleg szervíz kell, benzin stb... (persze nem minden hónapban 200, de van hogy 800€ a költsége)
és mit dolgozol? mennyire vagy spórolós? tehát az életviteledet minimálra vetted hogy minnél többet félre tehess? Bocs ha indiszkrét a kérdés csak agyalok én is külföldön..
Köszi!
"és mit dolgozol? mennyire vagy spórolós? tehát az életviteledet minimálra vetted hogy minnél többet félre tehess? Bocs ha indiszkrét a kérdés csak agyalok én is külföldön..
Köszi!"
Az IT szektorban dolgozom, nem vagyok spórolós, mindent megveszek, ami éppen kell, nem mindenáron spórolok.
Én határ menti ingázó vagyok, ugyh nagyon sokat félre tudok tenni. A határtól 10 kmre dolgozom egy bőrgyárba, havi netto 1600 Eurót keresek, sokat szoktam költeni ugy átlalába mert sokat bulizok, meg veszek magamnak ezt azt, de leirom forintba és euróba h mire mennyi és mennyi marad:
lakás rezsivel együtt havi 70+ tv,internet,telefon ez még 15 (sokat telefonálok:D) benzin szintén 15-20 ,bulik+ruhák az még olyan 70 körül. Szóval átlagosan olyan havi 300 körül félre tudok tenni+ a 13. és 14. havi fizetésemet azt teljesen. Én ajánlom neked, hogyha tudsz, akkor inkább határmenti melót szerezz és ugy járj át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!