Írországba mik a keresett vagy hiány szakmák?
Írországról én is lebeszélnélek, mert az országot brutálisan sújtotta a válság, rendkívül nehéz munkát találni, az ír cégek olyan feltételeket támasztanak, amiket egy kezdő bevándorló nem tud teljesíteni. (folyékony nyelvtudás, legalább 1, 1-5 év írországi tapasztalat).
Ha jó szakmád van és megy az angol nyelv, akkor próbálkozz Angliában, mert bár itt is nehezebb a válság óta, de azért még bőven akad lehetőség. Ha viszont tudsz németül, akkor ajánlom Németországot is, mert ott is jó a megélhetés, ha értesz valamihez.
"Utolsó lenne egy kérdésem hozzád. Tényleg nem olyan rossz Angliában, mint ahogy mindenki mondja? Én újságban, netes fórumokon, ismerősöktől csak azt hallom, hogy mennyire szar és drága hely. Én is mehettem volna oda, mert az angol egy kicsit jobban ment mint a német, de minden szempontból a németek nyertek, ami igaz is lett. Itt egy havi 3-4 száz euróból ki tudsz jönni tisztességes körülmények között, ami saját kb. 40-50 nm-es albérletet jelent rezsivel- kb. 200-250 euró - és az ennivaló. Úgy tudom, hogy Angliában ehhez sokkal több pénz kell."
Anglia drága, ez tény. Mosogatni, takarítani, egyéb aljamunkát végezni nem éri meg kijönni, mert az csak minimálbért fizet(950 font), amiből ki lehet ugyan jönni, de csak spórolósan. Szerintem egyáltalán nem rossz itt az élet, akik szidják, ők általában minimálbérért güriznek és 12-en laknak egy lakásban. Ha keresett szakmával és jó nyelvtudással érkezel, akkor jól meg lehet élni. Én jól keresek, tisztességesen megélek, az élet drága, de a fizetés kompenzálja.
Németországban te hol élsz meg 400 €-ból? Éltem ott is 2 évig, de csak lakásra 550-et költöttem, a kajára 250-et.
Én az IT területen dolgozom egy nagy cégnél.
Egyébként én Németországban, Münchenben éltem, azért került többe a lakásom.
Amúgy pedig a vidéki Angliában itt is kapsz olcsó lakást, házat. London az, ami nagyon drága. Egy studió lakás 700 fontnál kezdődik, ennyiért vidéken 2-3 szobás lakást kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!