Mennyit keres egy élelmiszer-bolti eladó? Pl. Coop-os, CBA-s.
150 brutto élelmiszer-bolti eladóként..álom világ!
Szabolcsban a 80 Brutto a plafon!!
Ja, én Borsodban élek, emelt szintű végzettséggel (nem kereskedelem) bruttó 120e Ft-ot keresek.
Amúgy meg az élelmiszer-eladói végzettség középfokú szakmai végzettség, és a szakmunkásvégzettséghez kötött szakmák betöltésénél minimum 87000,- Ft-nak kellene lenni a bruttónak, törvény szerint. (Sőt jövő hónaptól 87500,- Ft.)
14:30-as vagyok.
Cáfolom az előttem szólót.
321/2008(XII.29) Kormányrendelet 2.§-a szabályozza, hogy a középfokú szakmai végzettséget igénylő foglalkoztatás esetén 2009 januártól 87.000,- Ft/hó a minimálbér, júliustól pedig 87,500,- Ft.
Ez nem a közalkalmazottakról szóló törvény, az teljesen más, ott természetesen kategóriánként változó a bér.
Egyébként van még egy kormányrendelet, annak már nem keresem ki ide a számát, mert az az élelmiszer-eladóra nem vonatkozik. Az építőiparban foglalkoztatottak minimálbérét szabályozza le. Ott még az is meg van határozva, hogy hány év szakmai gyakorlat után mennyi jár.
Csak sok munkáltató ezekről a szabályozásokról nem tud, a TB meg csak azt nézi, ha ellenőriz, hogy a minimálbér után van -e járulékolva és kész.
A képük akkor szakad le, ha jön a munkaügyi ellenőr és előveszi ezeket a kormányrendeleteket.
Anyám nettó 70-75-öt kapott bolti eladóként.
Most munkanélküli és 2 állásinterjún volt. Az egyik helyen nettó 50-et fizettek volna, úti költséget nem állnak és így 40-ezer maradt volna.
Utóbbi helyen bruttó 85.000ft. Oda szívesen elment volna de nem vették fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!