Havi mennyi kereset számít Budapesten már jónak?
tegnap 23:08
Nekem netto 430 a fizetésem, csoportvezetőként Budapesten a vegyiparban, a párom 380-at keres, szintén vegyipar.
Az előttem szólónak igazat adok abban, hogy a temetésre felesleges gyűjtögetni, ha közben nélkülözik az ember. Viszont. Ha az ember jól keres és megfogja a pénzt, akkor gyorsan el lehet jutni oda, hogy nem kell többet dolgoznia, mert az összegyűjtött tőke kamataiból is megél. Nekem ez a célom. Szerényen élünk, gyermekünk nincs, a havi bevételünk nagy részét meg tudjuk spórolni. Ha minden jól megy, negyvenöt-ötvenéves korunkra eljutunk oda, hogy anyagilag teljesen függetlenné válunk. Ha akarunk, dolgozunk, ha nem, akkor nem. Elköltözhetünk bárhova, ahol meg tudnunk élni. Lehet, hogy a kérdező férje is erre gyúr.:-)
Kedves 50-es!
Kérdésedre válaszolva, az én és párom is informatikai szférában fejlesztőként dolgozunk, ő oktatás, én banki területen.
Kérdező, ha havi bevételetek komoly részét (20-30%-át) félre tudjátok tenni, akkor jusson szerintem luxusra is.
Kitűzhettek egy összeget, pl 10%-ot. Ha férjed ellenzi akkor költsd el a te 10%-odat (elvégre te is keresel).
Jól működő kapcsolat, amiben mindkét fél megkapja, amit akar. Ha te sütit és mozit szeretnél, akkor vegyél sütit és mozijegyet. Havi 20 ezerért akár.
Mindenképpen kommunikáljatok a lehetőségekről, az elvárásokról és a felelősségekről. És nem kell, hogy a kapcsolat arról szóljon, hogy te úgy élsz ahogy Ő akarja. Ha ő képtelen elfogadni az igényeidet (mozi, étterem, süti, márkás ruha), akkor te miért fogadd el az övét?
Kérdezd meg, hogy mire gyűjt? Legyen célotok a félretett pénzzel. Új ház? Gyerekek taníttatása? Passzív jövedelem létrehozása?
Keressetek középutas megoldást, mert így csak spóroltok de nem éltek.
És kitűztetek konkrét összeget, amit luxusra költhettek (pl 10%-ot havonta) vagy csak úgy tessék-lássék módon intézitek?
A problémákról beszélni kell. Az jó, hogy kezd megoldódni, de legyen a megoldás kommunikálva is.
Pl "Látom, hogy most már több a bevételünk és könnyebben megélünk és félre is tudunk tenni. Szerinted mennyi lehet ilyen bevétel mellett az az összeg, amit akár luxusra is elkölthetünk?" -> egy ilyen kérdésre tud a férjed is reagálni, pl azt mondhatja, hogy havi x ezer, vagy y %, és ezt te is le tudod reagálni, hogy az neked jó-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!