Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Havi mennyi kereset számít...

Havi mennyi kereset számít Budapesten már jónak?

Figyelt kérdés
Mikortól jómódú az ember? A partnerem elég érdekes áll a pénz kérdéshez, nagyon smucig, bármire költeni akarok, ami kicsit is szórakozás (nyaralás, ruha, étterem, mozi) azonnal kiakad, hogy nem szabad ilyenekre költeni. Ez csak azért vicces, mert szerintem mi igen jól keresünk. Eddig csak Ő keresett egyedül, mert gyerkőccel voltam itthon. Próbáltam megérteni. De most én is elhelyezkedtem, igen jó fizetéssel (szerintem), de továbbra is nagyon furcsán áll a pénzkérdésekhez. Most azt nem tudom eldönteni, hogy én nem látom reálisan a dolgokat vagy Ő. Mert szerintem ilyen fizetésből néha már elmehetnék egy étterembe vagy moziba, anélkül, hogy ezért lenézne a másik...

2012. ápr. 1. 09:52
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim válasza:
91%
Sziasztok! Tudjátok nekem is volt ilyen kedves ismerősöm, akinek volt lakása autója, de csak gyűjtögetett, nem utazott, nem ÉLT! Megkérdeztük tőle mire gyüjtessz koporsóra??? Az én Édesapám arra nevelt, hogy legyen egy lakásod, kényelmes, ne túl nagy minek? Kis autód, ha muszáj, a többit éld fel, ugyanis tőlünk anno a rendszer mindent elvett az élményeket viszont nem veheti el semmi, és senki! Mi a fenének kacsalábon forgó palota? Meg luxusautó??? A koporsóba egyik sem jön velem és tárgyak.... A gyermekemnek , ha bejáratom vele a világot sokkal többet adok, mint ha egy lakást vennék neki. Nekem is meg kellett harcolnom érte, de áldom szüleimet, hogy elvittek ezer meg ezer helyre és sokat tanulhattam belőlük. Kérdés férjed mire gyűjt? Ha nincs értelme, akkor győzd meg, hogy ne legyen már ilyen... Ha nem tudod, sajnálom. Én biztos nem bírnám ki. Hála Istennek boldog a házasságom!:))) Kitartást Neked nem irigyellek!
2012. ápr. 5. 12:09
 52/59 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 23:08

Nekem netto 430 a fizetésem, csoportvezetőként Budapesten a vegyiparban, a párom 380-at keres, szintén vegyipar.

Az előttem szólónak igazat adok abban, hogy a temetésre felesleges gyűjtögetni, ha közben nélkülözik az ember. Viszont. Ha az ember jól keres és megfogja a pénzt, akkor gyorsan el lehet jutni oda, hogy nem kell többet dolgoznia, mert az összegyűjtött tőke kamataiból is megél. Nekem ez a célom. Szerényen élünk, gyermekünk nincs, a havi bevételünk nagy részét meg tudjuk spórolni. Ha minden jól megy, negyvenöt-ötvenéves korunkra eljutunk oda, hogy anyagilag teljesen függetlenné válunk. Ha akarunk, dolgozunk, ha nem, akkor nem. Elköltözhetünk bárhova, ahol meg tudnunk élni. Lehet, hogy a kérdező férje is erre gyúr.:-)

2012. ápr. 5. 13:21
 53/59 A kérdező kommentje:

Kedves 50-es!

Kérdésedre válaszolva, az én és párom is informatikai szférában fejlesztőként dolgozunk, ő oktatás, én banki területen.

2012. ápr. 7. 16:02
 54/59 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, ha havi bevételetek komoly részét (20-30%-át) félre tudjátok tenni, akkor jusson szerintem luxusra is.

Kitűzhettek egy összeget, pl 10%-ot. Ha férjed ellenzi akkor költsd el a te 10%-odat (elvégre te is keresel).

Jól működő kapcsolat, amiben mindkét fél megkapja, amit akar. Ha te sütit és mozit szeretnél, akkor vegyél sütit és mozijegyet. Havi 20 ezerért akár.

Mindenképpen kommunikáljatok a lehetőségekről, az elvárásokról és a felelősségekről. És nem kell, hogy a kapcsolat arról szóljon, hogy te úgy élsz ahogy Ő akarja. Ha ő képtelen elfogadni az igényeidet (mozi, étterem, süti, márkás ruha), akkor te miért fogadd el az övét?

Kérdezd meg, hogy mire gyűjt? Legyen célotok a félretett pénzzel. Új ház? Gyerekek taníttatása? Passzív jövedelem létrehozása?

Keressetek középutas megoldást, mert így csak spóroltok de nem éltek.

2012. jún. 25. 22:09
 55/59 anonim ***** válasza:
Kicsit túlzásnak tartom a nagy spórolást én is, pedig nekem csak nettó 150e ft a fizetésem:) Olvasom itt a 4-5-600e ft-os nettós összegeket, hát van akinek jól megy. Jelenleg hétvégi melót keresek hogy haladjak is előre, mert nettó 150-ből albérletet kell fizetnem, megélni ebből jól lehet viszonylag, de előre jutni sajnos nem:(
2012. szept. 29. 16:36
 56/59 anonim ***** válasza:
Szerintem a pároddal valamilyen más probléma van, nem a pénzügyi része a lényeg. Nem tudom, hogy mi lehet a háttérben, de valószínű, hogy ez csak egy folyománya valaminek. Hogy mi lehet azt neked kell tudnod. Szerintem alapvetően gáz, ha a saját jövedelmed egy bizonyos részét nem tudom olyan dolgokra fordítani ami fontos lenne neked. Süti, mozi?? Piti tételek!!! Ilyen jövedelemből még étteremre meg ruhára is futja. Állj ki magadért mert hosszú távon az idegeid nem fogják bírni.
2012. szept. 29. 21:48
 57/59 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést még áprilisban tettem fel, épp akkor kezdtem el újra dolgozni 3 év otthon lét után (gyerkőc). Azóta szerencsére sokat idomultak a dolgok, végre tényleg érződik, hogy két kereset van és kevesebbszer tol le 1-1 ilyen dologért. Na, azért még előfordulnak és még a spórolás is fontos neki, de talán engedékenyebb lett a pénzügyekben. Remélem ez még lazább lesz, ahogy telik az idő és végül megtaláljuk az összhangot. :-)
2012. szept. 29. 21:53
 58/59 anonim ***** válasza:

És kitűztetek konkrét összeget, amit luxusra költhettek (pl 10%-ot havonta) vagy csak úgy tessék-lássék módon intézitek?

A problémákról beszélni kell. Az jó, hogy kezd megoldódni, de legyen a megoldás kommunikálva is.

Pl "Látom, hogy most már több a bevételünk és könnyebben megélünk és félre is tudunk tenni. Szerinted mennyi lehet ilyen bevétel mellett az az összeg, amit akár luxusra is elkölthetünk?" -> egy ilyen kérdésre tud a férjed is reagálni, pl azt mondhatja, hogy havi x ezer, vagy y %, és ezt te is le tudod reagálni, hogy az neked jó-e vagy sem.

2012. szept. 30. 11:53
 59/59 A kérdező kommentje:
Egy ilyen kérdésre az én partnerem azt reagálja, hogy semennyi :-) és még vitát is generálok vele. Az egy dolog, hogy rá-rábeszélem, hogy vegyünk egy szép ruhát vagy hogy születésnapomon kikönyörögtem egy mozit és másik dolog, hogy Ő nyíltan kimondja, hogy igen, most 5%-ot a fizetésünkből luxusra fogunk költeni. Úgy egy ilyen ember. Ismerem Őt, évek óta élünk együtt. Vele kommunikálni olyan, mintha egy fallal beszélgetne az ember. Sokáig zavart ez, de igazából megszokható. Vele tettekben kell kommunikálni és ez lehetséges is, hiába hisszük azt, hogy nem. Főleg akkor, ha két ember évek óta ismeri egymást.
2012. szept. 30. 13:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!